1 yıl sonra yapılan detaylı muayene de asıl ve korkutan gerçek ortaya çıktı. Lois Temel isimli genç kadını günden güne yiyip bitiren şeyin halk arasındaki genel tabiri ile "Et Yiyen Bakteri" olduğu belirlendi.  

41 yaşındaki genç kadının yorgunluk nedenini doktorlar uzu süre anlayamadılar. Genç kadının burnuna bir kamera sokularak bakıldı ve korkutan gerçek ortaya çıktı. Lois Temel isimli bu kadının burnunda yumuşak dokuları yemesi ile bilinen "et yiyen bakteri" yani "nekotizan fasiit" olduğu anlaşıldı.  

Fakat her şey henüz yeni başlıyordu. Hayatı kabusa dönen genç kadın uzun süre İngiltere'de tedavi görmesinin ardından biyoaktif malzeme kullanılarak yüz ameliyatı geçiren ilk kişi oldu. Bunun için kemik yapısına benzeyen bir biyoaktif seramik kullanıldı.  

Yeniden burun yapılabilmesi için tam iki kez cerrahi ameliyat geçirdi. Yapılan ameliyatlar sonrasında konuşma terapisi, solunum fizyoterapisi ve fizyoterapi görmek zorunda kaldı. Fakat Lois aslı genç kadını hastalık bir türlü terk etmedi. Hapşırdığı bir esnada burun kemiği elinde kalan Lois kanayan burnu ile hemen hastaneye koştu ve üç kez daha operasyon geçirmek zorunda kaldı.  

Genç kadın bu hastalık yüzünden evini ve işini kaybetti. Asıl mesleği oyunculuk olan genç kadın uzun re sonra yeniden ailesiyle yaşamaya başladı. Birçok kez intihar etmeyi düşünen ama pes etmeyen genç kadın , en  yük tutkusu olan oyunculuğa dönüş yapabilmek amacıyla kolları sıvadı ve Londra'da bulunan Drama Sanatları Akademisi'ne başladı.