Gribe yakalanmamak için tedbiri erkenden alın
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Bu mevsimlerde yaşlılarımızın ve çocuklarımızın gribal enfeksiyonlara yakalanma riski daha yüksek. Tedbirlerimizi erkenden alırsak, dinlenerek doğru vitaminleri vücudumuzda depolarsak hastalıkları kolay bir şekilde atlatabiliriz” dedi.

Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Özellikle bünyesi zayıf olan çocuklar ve yaşlılar gribal enfeksiyonlara dikkat etmelidirler. Bu aylarda hasta olan çocuklarımız konuşurken ve hapşırırken mikrop yaydıkları için okula gidiyorlarsa bu hastalıkları geçene kadar okula gitmemelerini öneriyoruz. Bu şekilde diğer çocukların korunması sağlanabilir” diye ifadeler de bulundu.

Vücudunuzu dinlendirin

Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Mevsim değişikliği dediğimiz sonbahardan kışa girerken havaların soğuması, buna bağlı olarak bünyesi zayıf olanlar ve alerjisi olanlar da bu şikâyetler daha fazla hissedilmektedir. Bünyesi alerjik olanlar da özellikle grip ve nezle mikroplarının daha fazla etkisinin görülmesi olası bir durumdur. Özellikle üst solunum yolu, nezle ve grip ile başlayan şikâyetlerin, direnci düşük çocuklar da akciğerlere inip alerjik reaksiyonlara ve astıma kadar yol açabiliyor. Çok fazla olmasa da yan etki olarak kulak iltihaplarına kadar da gidebilmektedir. Gripte ki en önemli tedaviye yardımcı olacak etken ‘dinlenmektir.’ Mevsimsel olarak uygun giysiler giyilmeli ve C vitamini olan meyvelerle beslenmemiz gerekmektedir” sözlerini söyledi.

Özellikle çocuklar ve yaşlılar
Konuşmasına devam eden Sarı, “Yediğimize, içtiğimize ve giydiklerimize dikkat etmediğimiz zaman; nezle ve griple başlayan rahatsızlıklarımızın orta kulak iltihabı, akciğer enfeksiyonları ve çok nadir de olsa zatüre’ye kadar gidebilen şikâyetlere yol açmaktadır. Alerjisi olan çocuklar da özellikle astım ve nefes alırken zorlanma dediğimiz şikâyetlerle karşılaşıyoruz. Bu mevsimlerde yaşlılarımızın ve çocuklarımızın gribal enfeksiyonlara yakalanma riski daha yüksek. Tedbirlerimizi erkenden alırsak, gerek dinlenerek gerekte doğru vitaminleri kendi vücudumuzda depolarsak hastalıkları kolay bir şekilde atlatabiliriz. Bu aylarda hasta olan çocuklarımız konuşurken ve hapşırırken mikrop yaydıkları için okula eğer gidiyorlarsa hastalıkları geçene kadar okula gitmemeleri ve diğer çocukların korunması sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.