KALP SAĞLIĞI FARKINDALIĞI VE İLKYARDIMIN ÖNEMİ

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü  çocuklara yönelik olarak uzaktan eğitim veya açık alanda bilgilendirmeler yolu ile sağlık bilgi düzeyini arttırıcı çalışmalarına devam ediyor.

Eylül ayında farkındalık sağlayan İlkyardım  Haftası, Dünya Kalp Haftası ve Kalp Günü kapsamında enfeksiyon kurallarına dikkat ederek çalışmalarda bulunuyor.

Dünya Kalp Haftası ve Kalp Günü kapsamında etkinlik düzenlediler...

Hendek Karadere Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine yönelik okul bahçesinde gerçekleştirilen eğitim etkinliğinde  İlkyardım Haftası  ve Dünya Kalp Haftası  kapsamında  bilgiler verildi. Karadere Ortaokulu Okul Müdürü Gürsel Akyol , öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla çocukların ilgisini çeken bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimi sunan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemş. Deniz De Asis çocuklara interaktif bir şekilde  oyuncak bir maket ile  risklerden korunma , genel  ilkyardım , yabancı cisim tıkanmalarında ilk yardım, kalp sağlığı ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları , 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ulaşım süreçleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Dünya Kalp Haftası ve Kalp Günü kapsamında etkinlik düzenlediler...

Açık alanda gerçekleşen eğitimde çocuklar kendi başlarına  gelen kaza ve müdahaleler konusundaki hikayelerini paylaştılar, doğru ilkyardım yöntemleri ile karşılaştırmalarda bulundular. Çocuklar ilgiyle dinledikleri eğitim ile ilgili çok sayıda sorular sordular, katılım sağladılar. Uzun süre okullarından ayrı kaldıkları süreç sonrasında  güneşli bir günde  faydalı ve renkli bir eğitim ile moral buldular.

Dünya Kalp Haftası ve Kalp Günü kapsamında etkinlik düzenlediler...
Dünya Kalp Haftası dolayısıyla farkındalık geliştirilmesi, çocukluk çağlarından itibaren önem taşıyor. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun kalp sağlığını korumak üzere bilinci yükseltecek faaliyetlerine devam ediyor.