İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, COVİD-19 hastalığına yakalanan vakaların tespiti ve tedavi süreçlerinde büyük gereksinim duyulan tomografi cihazı aylardır arızalı olarak hizmet verememekte... 

100 Yataklı Hendek Devlet Hastanesinde her gün gelen onlarca vatandaşın, şikayetlerine teşhis konula bilmesi için tomografi cihazına gerek duyuluyor.

Ama ilçemiz Hendek’te cihazın aylardır arızalı olması sebebiyle, bu cihazla film çektirmek amacıyla komşu ilçelere ambulanslarla sevk edilmek zorunda bırakılıyor. Bu durum, zaman zaman hastaların Akyazı ve diğer  tomografi cihazına sahip ilçe hastanelerinde bekleyerek mağduriyetler yaşamalarına neden olmakta.

Tomografi Cihazsız Hastane Sakarya Hendek

Bu denli önemli olduğu vurgulanan bir cihazın ilçemizde arızalı olması nedeniyle daha kaç vatandaşın mağduriyet yaşaması gerekiyor.

Sağlık Hizmetlerinin bu denli önemli olduğu bu pandemi sürecinde, Temmuz ayından günümüze geçen 5 aylık süreçte yapılamayan tomografi cihazı nın tamirinin neden 1,5 ay sonra yani yıl sonunda yapılacağı belirtilerek vatandaşların mağduriyetleri devam ettiriliyor…

Bu durum ilçemizde yer alan ambulansların yaşanabilecek aciliyet gerektiren olaylarda ilçemizde olmayarak, tomografi filmi çektirmek üzere sırada bulunması nedeniyle ambulans yetersizliklerinin yaşanmasına neden olmaktadır.