Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Doktor Elif Arslan ve Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir tarafından öğrencilere uyuşturucu madde ve korunma yolları ve Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında 155 Polis İmdat hattının önemi hakkında bilgiler verildi. 

Madde ve madde bağımlılığı, bağımlılığın gelişimi, madde bağımlılığının zararları ve madde kullanımı ve madde bağımlılığından korunma yöntemleri konularında önemli bilgiler sunan Doktor Elif Arslan; madde bağımlılığı ile mücadelede önleme, yakalama ve tedavi olmak üzere üç yönteme başvurulduğunu söyledi. Dr Arslan Maddeyi, sinir sistemini çökerten, beynin korkunç hasar görmesi başta olmak üzere felç, kanser, kalp krizi gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkarttığı belirtti.

Ergenlik döneminde gençler üzerinde arkadaşları daha etkili olduğu ifade eden Özdemir, gençler bu dönemlerinde aileden uzaklaşabildiği ve arkadaşları ile daha da yakınlaşabildiğini belirtildi. Özdemir şöyle devam etti. “ Oluşan arkadaş grupları sizlerin davranışlarınızı şekillendirmede ve sosyal kuralları benimsemede bireyler üzerinde çok etkili olur, yanlış arkadaşlıkların gençleri suça sürüklediği ve istenmeyen mağduriyetlerin yaşanmasına sebebiyet verir” dedi. Özdemir, uyuşturucu ve diğer şüpheli durumlarda ise 155  Polis İmdat telefonunu arayarak bildirmelerini istedi.

Seminer sonunda  Arslan ve Özdemir , öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Ayrıca  Toplum Sağlığı Merkezi ve Emniyet Müdürlüğü  tarafından Öğrencilerin seminer faaliyetleri ile bu konuda bilgi ve bilinçlendirilmesi için  çalışmalara devam edileceği açıklandı.