Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun efsane başkanlarından Süleyman Seba 5 Nisan 1926 yılında Sakarya'nın Hendek İlçesinde dünyaya geldi.

Eğitim  hayatında ,ilkokulu Sakarya'da okuduktan sonra lise eğitimi-öğretimini ise İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde aldı ve futbolla tanışma serüveni burada başladı.

İstanbul Kabataş Erkek  Lisesinde okurken, ilk yıllarında Beşiktaş Genç Takımı'na girdi ve 1946 yılında A takıma yükseldi. 1950'li yıllarda kazanılması zor bir başarı olan İstanbul Lig Şampiyonluğunu 5 senede 4 kere kazanan kadroda yer aldı.Futbol yaşamı bir yandan devam ederken,eğitim-öğretim hayatı da bir yandan devam ediyordu fakat edebiyat fakültesine başlamasına rağmen eğitimine devam etmedi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba,1984 yılından başlayarak 2000 yılına kadarki süreyi kapsayan dönemde   Beşiktaş tarihinde hiç ara vermeden 16 yıl başkanlık yaparak en uzun süre başkanlık yapan Başkan ünvanına sahiptir.


Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba,1947 senesinde İstanbul İnönü Stadyum'unun açılışı sebebiyle İsveç'in AIK takımıyla yapılan maçta bu stattaki ilk golü atarak tarihe geçti.

Yaşadığı talihsiz sakatlık yüzünden 1954 yılında menisküs sebebiyle futbolu bıraktı ve 1957 yılında Beşiktaş'a üye oldu  altı yıl süren üyeliğinin ardından 1963 yılında ilk kez Yönetim Kurulu'nda yer aldı.

Bu tarihten sonra çeşitli dönemlerde aralıklarla  Beşiktaş kulübünde yöneticilik yaptı. 1984 yılında Mehmet Üstünkaya'dan yönetimi devraldı ve kolay kolay kırılamayacak bir rekora imza attı.

16 yıl süren Başkanlığı boyunca yapılan 8 kongrede rakiplerine sürekli üstünlük sağladı. Süleyman Seba başkanlığı döneminde 
-5 Lig Şampiyonluğu
-4 Türkiye Kupası
-4 Cumhurbaşkanlığı Kupası
-2 Başbakanlık Kupası
-6 TSYD Kupası

Kazanılarak güzel başarılara imza attı.

Bu başarılar dışında istikrarlı bir şekilde başarı grafiğini hiç düşürmeyen Beşiktaş, şampiyon olmadığı sezonlarda dahi futbol kulübü olarak her zaman ilk iki sıra içinde yer aldı.