Hendek  den Adapazarına gidenler bilirler Hendek gül koop  otobüs durağın da şeker bir amca "camii yaptırma derneğine yardım edelim" diyerek kalkacak olan otobüsleri ziyaret ederek,  para toplayan necmettin amcaya rastlamışsınızdır.

Bu gün sizler için Necmettin HACILI nın yapmış olduğu bu yardım toplama çalışmalarını yakı nen  inceleme fırsatı bulduk. Nisan ayın dan bu güne her kalkan otobüse yardım toplamak amacıyla görev alan Necmettin amca Hendek Mehmet Sürek Camii ne yapılacak olan yardımları makbuz karşılığında almakta ve vatandaşları, sürmekte olan camii çalışması konusun da kısaca bilgilendirmektedir.

Bu fikrin mimarisini ise Cami yaptırma dernek başkanı Ali ZENGİN tarafın dan düşünülmüş ve hayata geçirilmesinde , Hendek Gül Kooperatifi başkanı İhsan KARALAR ve Sakarya valiliğin den alınan yardım toplama yetkili iznini alarak bu projeyi gerçekleştirmektedirler.
Birazda Ali HAZILI yı tanıyalım; Namı değer Gül koop  yardım amcası, 14 yıl fahri imamlık yapmış, Zirai donatım müdürlüğün den emekli , tatlı dilli , güler yüzlü 60  yaşında bir delikanlı edasıyla görevini ve insanları seven, şeker mi şeker kalbe sahip bir beyefendi.

Bizim bu haberi niçin ve ne şekilde yaptığımıza gelirseniz, uzun süredir rastlamış olduğumuz Necmettin amca nın insanlara yaklaşım tarzı ve yardım isterken söylemiş olduğu sözler oldu. Bunun yanı sıra günün her saati kalkan araçlara böyle güzel bir projeye hizmet etmesi ve bunu organize eden, düşünen  Gül koop koperatifi ve valilik yetkililerine teşekkürlerimizi sunmak amacıyla yapmış bulunmaktayız 
Baş roldeki Necmettin amcayı canı gönül den kutladığımızı belirtmek isteriz.
Allah Sağlık sıhhat ve uzun ömür versin