CUMHURİYET HALK PARTİSİ KADIN KOLLARI’NDAN COŞKULU KUTLAMA
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltılı kutlama düzenledi. Yaklaşık bine yakın kadının katıldığı kutlama coşkuyla gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Funda Düğün Salonu’nda gerçekleşen kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıda İl, İlçe Kadın Kolları yöneticileri hazır bulunurken, CHP Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ecevit Keleş, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda partili katıldı. 

BATILI ÜLKELERDEN ÖNCE KAZANILMIŞ HAKLAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin, “8 Mart tüm dünyada kadınların özgürlük, eşitlik ve dayanışmasının simgesidir. Kadınlara hak ettikleri yaşamı sağlama borcumuzu hatırlatma günüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının desteğiyle kadınlarımız birçok batı ülkesinden önce temel haklarına kavuşup Cumhuriyet ile birlikte eşit ve çağdaş birey oldular.“ 
KAZANIMLAR ÖRSELENİYOR
Füsun Çetin,“Günümüzde ülkemizin kadın erkek eşitliği ve kadının insanı yaşam şartlarıyla yüzleşmesinin yüz akıyla çıktığını söylemek güç. Çünkü ana karnından başlayan ayrımcılık hayatlarımızı derinden etkiliyor. Eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamamak, erken yaşta evlilik, fazla doğum sayısı hayatımızdaki olumsuz faktörlerdir. En önemlisi de Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiğimiz kazanımların görülmemiş şekilde örselendiği bir noktaya gelmiş olmak. Siyasi otoritenin samimiyet ve iyi niyetten yoksun yaklaşımları sonucu kadın erkek eşitliği açısından dünya sıralamasında her yıl daha gerilere düşüyoruz. Kadın cinayetleri hiç hız kesmeden sürüyor. Yeterli önlemlerin alınmamasıyla her gün kadın cinayetleriyle karşılaşıyoruz. Kadınlarımızın yoksullaşmasına göz yumuluyor. Sadakaya muhtaç olmamız, göçe ve şiddete maruz kalmamış sıradanlaştı. Kadınların yaşam hakkı korunmadığı gibi fazla çocuk doğrulması talebiyle kadına asil görev olarak ev ve çocuk bakımı tanımlanıyor. İş yaşamında eşit fırsat eşit işe eşit ücret ve sigorta hakkımız için çabalamayan siyasi otoritenin yaklaşımıyla biz her gün biraz daha fazla emeği sömürülen ikinci sınıf vatandaş oluyoruz.“

ÇETİN,”EMEĞİMİZ VAR SÖZÜMÜZ DE OLACAK”

Çetin,”CHP Kadın Kolları olarak özgür ve eşit insan olmak için mücadele eden kadınlarız. Kadının insan haklarından yana her mücadelede varız. Tarlada eken, fabrikada işleyen, okulda öğreten, hastanede tedavi eden, mahkemede karar veren, evde huzuru sağlayan, güçlük karşısında yılmayan, mucizeler yaratan bizler, gelecekten emin üretim, istihdam ve siyasete eşit katılmayı istiyoruz. Kadınların ve çocukların yoksulluğun şiddetinden kurtulup güçlenmesini hedefliyoruz. Kadın cinayetlerini durduracak yasal düzenlemeler hedefliyoruz. Bu amaçlarla varız, var olmaya da devam edeceğiz. Emeğimiz var sözümüz de olacak. 8 Mart kutlu olsun, gücümüze güç katsın.”dedi. 
ECEVİT KELEŞ,”CHP’Yİ KADINLAR İKTİDARA TAŞIYACAK”
İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin’in ardından İl Başkanı Ecevit Keleş katılımcılara seslendi.  Ecevit Keleş,” Kadınlar bizim analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, kardeşlerimiz. Her gün emekle uğraşıyorlar. Her gün mücadele ediyorlar. Bizleri onlar büyüttü, çocuklarımızı da onlar büyütüyor. Bu hak ödenmez. Peygamberimizin dediği gibi, Cennet anaların ayakları altındadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadınlar, Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde ve genelde iktidara taşıyacaktır. Buna tüm gönlümle inanıyorum. Herkese söylüyorum, maddi manevi ne gerekiyorsa, önünüzde ölüme kadar giderim, ölümle beraber mücadeleyi bayrağa dikerim.”dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN KADINLAR EL ELE 

Size, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim diyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Engin Özkoç,”O, Sakarya’daki kadınlara çok güveniyor. O, Sakarya’da 34 yıl sonra bir kişiye alıp da Cumhuriyet Halk Partisi’ne vekil yapan ve o’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan kadınlara çok güveniyor ve teşekkür ediyor sizlere. Şimdi sizlerden başka bir şey istiyor; aradan 20 yıl geçti Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı’na ihtiyaç duyuyor. Kadınlarımıza selam söylüyorum, el ele versinler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da kazansınlar diyor.“

ÖZKOÇ,”O’NA İMRALI DİYOR O ABDULLAH ÖCALAN’DIR”

“Anneler çocuklarınız cephede öldürülüyor. Çocuklarınız katlediliyor. Çocuklarınızı şehit düşürüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir diktatör, gözünüzün içine baka baka yalan söylüyor. Tayyip Erdoğan diye yalancı bir Başbakan, kendi çocuklarını askere göndermiyor. Birini çürüğe ayırıyor. Bir diğerini bedelli askerlikle evinde oturtuyor. O’na gemi alıyor, o’nu milyarder yapıyor ve çocuklarımızı askerde öldüttürüyor. Ondan sonra da diyor ki, siz kadınların gözünün içine baka baka, anneleri sömürerek diyor ki; ‘cennet annelerin ayağının altındadır’ diyor. Yalancı Başbakan, çocuklarınızı öldürerek size yalan söylüyor. Kandırıyor. Kendi evlatlarını milyarder yaparak evlatlarınızı öldürüyor. Şimdi ne yapıyor biliyor musunuz, evlatlarınızı öldüren, evlatlarınızı katleden kişinin başıyla sözleşme imzalıyor. O’na İmralı diyor. O, Abdullah Öcalan’dır.  O katillerin başıdır. O’nunla sözleşme imzalıyor. Ne yapmaya çalışıyor biliyor musunuz, Türkiye’yi bölmeye çalışıyor barış adı altında. Sayın Kılıçdaroğlu da diyor ki; kadınlar, bölünmeyin. Cumhuriyet Halk Parti’liler bölünmeyin. Bugün olduğu gibi bugün yaptığınız gibi birbirinizle kucaklaşın birbirinizi sevin ve ne yapıp yapıp belediyeleri alın, iktidarı alın, evlatlarınızı öldürtmeyin diyor. Buna var mısınız? Evlatlarınızı şehit verdirtmemeye kararlı mısınız? İmralı’daki terörün başı Abdullah Öcalan, Başbakan’ı ben tayin ederim diyor. Bu ülkeyi ben yönetirim diyor. Türkiye’nin kadınları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türkiye’de yaşayanlar yönetir. O zaman sizden ricam, bugünden tezi yok, birbirimize sarılacağız.” 

KADINLAR CUMHURİYETİN ONURLU BİREYLERİDİR

Engin Özkoç,” Kadınlar, size söylenen ninnileri bırakın. Sizi annelik ninnileriyle, kadınlık ninnileriyle uyutanları bırakın. Siz, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu kadınlarısınız. Siz, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bireylerisiniz. Erkekten farkınız yokmuş. Erkekler ne ola ki sizin ondan farkınız yok? Erkeklerle eşitmişsiniz, erkekler ne ola ki siz onlarla eşitsiniz? Sizde Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşayan erkekleri ve kadınları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, bireyleri olarak herkes gibi bu ülkenin geleceğine damganızı vuracaksınız.”ifadelerini kullandı.

EV EV DOLAŞIP BU BAŞBAKAN’I ANLATIN

Özkoç konuşmasının son bölümünde,” Eğer bu son bir yıl içerisinde ev ev dolaşıp da bu oyunu ve bu yalancı Başbakan’ı anlatmazsanız, eğer İslam düşmanı bu Başbakan’ı ev ev dolaşıp da anlatmazsanız, eğer Irak’ta bir buçuk milyon Müslüman’ın öldürülmesine, katledilmesine göz yuman bu Başbakan’ı anlatmazsanız, Libya’da ufacık çocukların üzerine bomba atılmasına göz yuman bu Başbakan’ı anlatmazsanız, Ortadoğu’da Müslümanların öldürülmesine göz yuman bu Başbakan’ı anlatmazsanız, İslam düşmanı bu Başbakan’ı, teröristlerle anlaşma yapan bu Başbakan’ı anlatmazsanız, size evladınız olan Engin Özkoç olarak, kardeşiniz olan Engin Özkoç olarak sesleniyorum, daha çok evladınızı şehit verirsiniz. Türkiye’de iç savaş çıkar. Türkiye birbirine düşer. İnsanlar komşularıyla düşman olurlar. Çocuklarınız birbirlerini öldürürler. Birbirlerini katlederler. Bu güzelim vatana yazık olur. Onun için size bir evladınız olarak, bir kardeşiniz olarak Dünya Kadınlar Günü’nde yalvarıyorum, kenetlenelim, birleşelim. Dünya Kadınlar Günü’nde, barış için, insanlık için, evlatlarınız için bir yıl ev ev dolaşarak, mücadele ederek bize zaferi getirin. ”dedi. 
Program kahvaltı sonrasında sona ererken toplantıya katılanlara Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan, İl Başkanı Ecevit Keleş’in “Anamız, Eşimiz, Bacımız, Evimizin Güneşi Kadınlarımız; Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.” ve İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin’in “Yazgılarımızı Umuda Dönüştüren Kadınlarımız İyiki varsınız... Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.” mesajları bulunan kalemler hediye edildi.