CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak mesajında, öğretmenler Dünyanın her tarafında insan topluluğunun en saygıdeğer kişileridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Başöğretmenlik” sıfatını kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Ülkemizin geleceğini belirleyen en önemli öge eğitimdir. Türkiye’nin birinci sınıf bir demokrasi ile yönetilmesi ancak eğitimle mümkündür. Ancak eğitim sistemimiz bizi ileri seviyelere ulaştıracak düzeyde değil. Öğretmenlerimiz de hak ettikleri seviyede yaşamıyor.
         Öğretmenlerimizin bir çoğu elde ettikleri gelirle geçinemiyor.
Öğretmenler siyasi görüşleri ve dini inançları nedeniyle fişleniyor.15 Temmuz darbe girişimi ardından on binlerce öğretmen suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan görevden çıkarılmış ya da açığa alınmıştır. On binlerce öğretmen öğrencisiz, yüzbinlerce öğrenci öğretmensiz kalmıştır. Atanamayan öğretmenlerin sayısı yüzbinlerle ifade edilmektedir. Öğretmenliğe atanmada mülakat sınavı getirilerek liyakat sistemi derin yara almıştır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması eğitimde geriye gidiştir.
       Öğretmenlerin ve eğitim sistemimiz bu tabloyu hak etmiyor.  Ülkemizi her yönüyle yükseltmek ve yüceltmek öğretmenlerimize ve eğitim sistemimize gereken önemi ve özeni göstermekle mümkün olacaktır.
       Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkan nesiller yetiştiren, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, bu duygularla şanlı, yüksek bir millet olarak ilelebet var olmak için, cumhuriyeti koruyacak yeni nesiller yetiştirmek için çaba gösteren tüm öğretmenlerimiz ve atama bekleyen genç öğretmen adaylarımızın, Öğretmenler Gününü kutluyorum.