Ülkemiz demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanacak ve 249 yurttaşımızın şehit, 980 den fazla gazimizin olduğu 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti.
 
Darbe girişiminde bulunan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan FETÖ terör örgütü üyesi subay, astsubay ve birçoğu devlet kurumlarına iktidar tarafından yerleştirilen binlerce bürokrat ve memur göz altına alındı, tutuklandı ve yargılanmaya başlandı.
 
Ayrıca yüz bine yakın devlet memuru da işten atıldı ve açığa alındı. Tutuklanan, açığa alınan, görevden alınanlar arasında haksız yere bu uygulamalara muhatap olduğunu belirtenlerin itirazları kamuoyuna yansımaktadır.
 
15 Temmuz darbesinden sonra ilan edilen ve kısa sürede kaldırılacağı belirtilen OHAL yeni mağduriyetler yaratmaktadır. OHAL çerçevesinde çıkartılan KHK’ler OHAL ile ilgisi olmayan kararnameler yürürlüğe konulmaktadır. Hain FETÖ darbe girişiminin bastırılmasından bu yana  FETÖ'nün ayaklanması fırsata çevirip laik cumhuriyetten yana demokrat vatandaşlar terörist suçlamasıyla  FETÖ'cü çamuru atıp tutuklanmaktadır.

Kamuoyunun beklentisi;hain darbe girişiminde bulunan, halkın üzerine tankla ateş eden,meclisimizi bombalayan, kardeş kavgası çıkarmak isteyen hainlerin adil şekilde yargılanıp hak ettikleri cezaya biran önce çarptırılmalarıdır.
 
Ülkemizde bir çok gazeteci OHAL döneminde sadece muhalif oldukları içim haksız yere tutuklanmıştır. Partimiz milletvekili Enis Berberoğlu’nun davası henüz sonuçlanmadan tutuklanması, partimize gözdağı vermek, muhalefeti sindirmek amacını taşımaktadır.
 
Bize göre bu davaların en önemli ayağı olan siyasi uzantıları hakkında hemen hemen hiç denecek kadar az soruşturma yapılmıştır. Bu kanlı hain kalkışmanın siyasi destekçilerinin ortaya çıkarılmaması adaletin eksik tecelli etmesi demektir.
 
FETÖ mensuplarını, sınav sorularını çalarak devlet kurumlarına yerleştirenler, MGK kararlarını ve istihbarat raporlarını göz ardı edip gereğini yapmayanlar,  Ergenekon kumpasını kuranlar, liyakat kurallarına uymayanlar, bu davalarda niçin yargılanmamaktadır.
 
Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi sorunlara çare olmamıştır. Bitecek denen terörist faaliyetler artmış vatan savunmasındaki evlatlarımızın şehit haberleri çoğalmıştır. Ekonomi düzelmemiş, işsizlik artmış, enflasyon yükselişe geçmiş, yargı bağımsızlığı şaibeli hale gelmiştir.
 
Adalet yürüyüşleri ve mitingi CHP'nin vatana ve demokratik cumhuriyete sahip çıkacağının göstergesidir. Hak-Hukuk-Adalet arayışımız, 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanların ve 15 yıldır darbecilerin devletin her kurumunda güçlenmesine neden olan siyasilerin de hukuk kuralları içerisinde hesap vermesine kadar devam edecektir.
 
FETÖ ve PKK terör örgütleri ile geçmişte kol kola resim verip toplantı üstüne toplantı yapan her dönemin adamları ülkemize ve halkımıza yaşattıkları kötülükleri unutturmak için dün kandırıldım deyip, bu gün  CHP'ye bu iki terör örgütü ile işbirliği içinde suçlamasını yapmaları iktidarın içine düştüğü acizliğin göstergesidir.
 
FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi ile emperyalizmin ülkemiz üzerinde oynadığı oyun açığa çıkmıştır. Bu oyunu bozmanın yolu bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemine dayalı çağdaş demokrasi düzeni, nitelikli eğitim, halkı kutuplaştırmama, hesap verebilir şeffaf yönetilen devlet kurumları,düşünce ve ifade özgürlüğünün güvence altına alınması, liyakatın uygulanması, ideolojik değil, milli çıkarları ön plana alan dış politika izlenmesi ile mümkün olacaktır.
15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor acil şifalar diliyorum.
 
Reyhan AZAK CHP Hendek İlçe Başkanı