23 Nisan 1920 ulusal tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının iki farklı anlamı vardır.Bu Bayram Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı,egemenliğin ilan edildiği gün olurken,öte taraftan "yarının büyükleri,geleceğimizin garantisi" çocuklarımız için bir şenliktir.
     

23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal'in önderliğinde Ankara'da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi,Kurtuluş Savaşının kazanılmasını sağlamış,savaş ortamında demokratik kurallar içerisinde meclis çalışmalarını sürdürmüştür.

Üzülerek belirtmek isterim ki,son zamanlarda Türkiye Büyük Millet Meclisini işlevsiz hale getirerek, T.B.M.M'yi devre dışı bırakarak,başkanlık sistemi gibi ülkemizin tüm demokratik dengelerini ve değerlerini  yok ederek,yurdumuzu karanlık bir geleceğe götürme çabalarını derin bir kaygı ile izlemekteyiz.Umuyorum ve diliyorum;sonucunda ülkemizi bölünmeye götürecek olan başkanlık sistemine geçiş fikrinden vaz geçilir. 

Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanlığı olarak T.B.M.M 96.yılını kutluyor,çocuklarımızın kalplerinde sevgi ve umudun hiç eksik olmamasını diliyorum.Tüm Hendek'li hemşehrilerimin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyorum.

                                                       Reyhan AZAK
                                              CHP Hendek İlçe Başkanı