Başkan Püsküllü mesajında  “ Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini, emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimiz, sadece yılın bir gününde değil, her gününde sevgi, saygı ve minnet duygusuyla anacağımız en kıymetli varlığımızdır.

Toplumumuzun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturuyor. Biliyoruz ki barış dolu, huzurlu, sağlıklı bir dünya şevkatli annelerin yetiştireceği bilinçli, dürüst ve saygılı nesiller sayesinde mümkün olacaktır.

Annelerimizin aynı zamanda bir kadın olarak siyasette, ekonomide ve diğer bütün toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzumuzdur. Kadınlarımızın etkinliği demokrasi, saygı ve hoşgörü kültürümüzü de hiç kuşkusuz  geliştirecektir.

Ailenin çekirdeği olan kadın olmadan, anne olmadan, sosyal barışın ve hatta evrensel barışın korunması mümkün değildir. Aileyi aile yapan yegane gerçek, annenin cefasıdır, vefasıdır

Unutulmamalıdır ki: “cennet anaların ayakları altındadır” Bu duygularla tüm annelerimizin, özellikle de şehit annelerinin Anneler Gününü kutluyorum “ Dedi.