29 Ekim 1923, Ülkemizin özgür bir devlet olarak tarih sayfasındaki yerini güçlü bir şekilde aldığı, Atatürk’ ün ifadesiyle “ En Büyük Bayram ” günüdür. 94 yıldır büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşunu bir kez daha sevinçle kutlamanın sevinci içindeyiz.

Cumhuriyet;  birliğimizin, bütünlüğümüzün güvencesidir. Parlamenter,üniter, demokratik yapımızı korumak, ülkemizin geleceğini teminat altına almanın yegane şartıdır. Cumhuriyet tüm yurttaşların eşit haklara sahip olduğu rejim demektir. Bu ülkenin sahibi tek bir kişi değil, yurttaşların kendisidir. Milletimiz büyük zorlukla, mücadeleyle aldığı bu hakkı hiç bir kimseye bırakmayacaktır.

Çağdaş Türkiye’nin güvencesi Cumhuriyeti koruma ve onun evrensel değerlerine sahip çıkma bilinciyle, Cumhuriyetin 94. yılına ulaşmanın gururunu tüm Hendek’li hemşehrilerimle paylaşırken,Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi,gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.   

Binbir emekle ve zorluklara göğüs gererek kazandığımız, halkın halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun.

                                     Reyhan AZAK
                                CHP Hendek İlçe Başkanı