İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla 19 Mayıs'ta başlatılan medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklar ve şehitlerimizin kanını temsil eden şanlı bayrağımızı ilelebet en yükseğe taşıyacaklardır. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz.

Ulu Önder Atatürk'ün 'Ey yükselen yeni nesil, Cumhuriyeti biz kurduk onu siz yükselteceksiniz' sözleri ile bu güzel vatanın gençlerimize emanet edildiği ve gençlerimizin de dik duruşu ile vatanımızı, milletimizi en yüksekte temsil edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularla kutlar, vatan ve millet uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunar, gençlerimize ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yapmış oldukları çalışmalarda üstün başarılar dilerim.