1 Mayıs bundan 127 yıl önce1889'da, Paris'te düzenlenen kongrede,tüm dünyada emeği ile geçinenler için "Birlik,mücadele ve Dayanışma Günü"ilan edildi.Dünyanın tamamına yakının ülkelerde "EmeğinBayramı,İşçi Bayramı"adlarıyla kutlanmaktadır.

1 Mayıs; tüm dünyada emekçilerin barış,demokrasi,özgürlük demokrasi, savaşsız bir dünyada, sömürüsüz,insan onuruna yaraşır bir yaşam,sosyal adalet,eşitlik ve sendikal haklar için alanlarda seslendiği gündür.

Çalışma koşullarının ağırlaştığı,taşeron işçiliğin yaygınlaştığı,sendikaların çalışamaz hale getirildiği,kayıtdışılığın yaygınlaştığı,sendikal mücadeleye önderlik yapan işçilerin,işlerinden olduğu ülkemizde birlik ve dayanışmaya daha çok ihtiyacımız vardır.

İşçilerin,emekçilerin alın terinin,çalışmanın gücünün kutlandığı  1 Mayıs'ta tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin ,1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarım.Atatürk'ün "Her fabrika bir kaledir"sözünden hareketle,sanayide fabrikaların,tarlada, traktörlerin çalışması ve emekçilerin çağdaş koşullarda yaşaması ve yüzlerinin gülmesi için,adil paylaşacağımız günlere ulaşmak dileklerimle,başta Hendek'te bulunan emekçi arkadaşlarım olmak üzere tüm emekçilere saygılarımı sunarım.
Reyhan AZAK
CHP Hendek İlçe Başkanı