Savaşta ve barışta, dünyanın dört bir yanında en zor görevi yapan meslek gruplarından birisi de gazetecilerdir. Gazeteciler gece gündüz, yaz kış demeden haber niteliği taşıyan her bir olayı takip ederek toplumu bilgilendirir, toplumun her türlü olaydan haberdar olmasını sağlarlar.

Medya kanallarının çeşitliliğinin artması haberdar olma ihtiyacını hem artırmış, hem de kolaylaştırmıştır. Her insan için olan bitenden haberdar olma yeme içme gibi hayati önem arz eder olmuştur. Saat geçmeden yenilenen haberleri takip edememek gündemden kopmak, dünyayı, gelişmeleri takip edememek anlamına gelir olmuştur. Gazetecilik mesleği bu yönüyle toplumu canlı tutar, gündem oluşturur, birlik ve beraberliğimize katkı sağlar.

Basın dünyanın her tarafında toplumu etkileme açısından dördüncü kuvvet olarak kabul edilir. Basının reklam, bilgilendirme, alışkanlık değiştirme, algı oluşturma gibi konularda gücü yüksektir. Bağımsız ve etik ilkelerine uygun hareket eden gazeteciler ve basın her toplumun olmazsa olmazıdır.

Ülkemizde de gazeteciler ve basın ülkemizin ve halkımızın gelişimine önemli katkılar sağlamışlardır. Bu vesileyle öncelikle ilçemizde ve daha bütün Türkiye 'de ki basın mensuplarının 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI kutluyorum.

FARUK ÖZKÜR
YENİDEN REFAH PARTİSİ
HENDEK İLÇE BAŞKANI