Basın mesleğinde çalışanlarla, çalıştıranların arasındaki ilişkiyi düzenleyen ve çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan ”10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Yasa”nın kabul edilmesinin ve bugünün “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak  kutlanmaya başlanmasının 59. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Demokratik toplum olabilmenin en önemli unsurlarından biri olan basın kuruluşlarımız, kuşkusuz ki bireylerin haber alma, bilgilenme ve öğrenme haklarının en etkili araçlarıdır.

Teknolojinin hızla geliştiği dönemde yeni iletişim imkanları artarken toplumun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı da daha fazla önem kazanmıştır. Dolayısıyla yazılı, görsel ve işitsel kitle iletişim araçlarının, toplumsal gelişmişliği sağlamadaki rolü ve önemi her geçen gün hepimizin gözlediği gibi artmaktadır.

Bilişim ve teknolojik gelişmelere paralel olarak özellikle internet kullanımıyla birlikte zenginleşen iletişim dünyasında toplum ile devlet arasında köprü olma  görevini üstlenen basın mensuplarımız, her türlü zorluklara katlanarak, gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler. Hiç kuşkusuz bu çabalar takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda görev yapan tüm basın - yayın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarı dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor; iyiye doğruya, güzele, barışa ulaşmak için, insanlığa hizmet etmek için çalışıp normal yaşam ve görev başında ebediyete intikal eden kıymetli basın çalışanlarımızı da şükranla ve rahmetle anıyor, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.