Aydınlık geleceğimizi şekillendiren ve topluma yön veren, Milletimizin baş tacı ve geleceğimizin mimarı aziz öğretmenlerimiz;

Toplumların refah seviyesini yükselten ve onları daha başarılı, daha huzurlu kılacak yegâne unsur eğitimdir. Doğumdan ölüme kadar süregelen eğitim, topluma ve insanlığa faydalı, ahlak ve erdem sahibi bireylerin yetişmesine vesile olan, insanları hedeflerine ulaştıran, bilgi ve yeteneklerle donatan ve hayatımıza doğrudan etki eden önemli bir süreçtir. Bu süreci yönetecek ve tarihten bugüne medeniyetimizin getirdiği ortak kültürleri, bilgi ve birikimleri yarınlara aktaracak olan en önemli aktörler de sizlersiniz.

İlk emri “Oku” olan kadim bir medeniyetin mensubu ve taşıyıcıları olarak, öğrenmenin ve dolayısıyla irfan ordusunun neferleri öğretmenlerin bizler için her zaman ayrı bir yeri, ayrı bir kıymeti bulunmaktadır. Tarihin her döneminde bilim ve fennin yanı sıra; medeniyetimizi daima ayakta tutacak olan milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması ve yeni kuşaklara aktarılması da, yine sizlerin aracılığı ile mümkündür.

Her alanda eğitimi geçmişten bugüne kadar toplumun ve devletin en hayati alanı olarak değerlendiren ve kıymetlendiren ülkemiz; özellikle son yıllarda bu alandaki başarılı ve örnek çalışmalarıyla ülkemizin geleceğini teminat altına alacak ve yine ülkemizi uluslararası düzeyde hedeflerine ulaştıracak adımları kararlılıkla atmıştır, atmaya da devam etmektedir. Kaliteli bir eğitimle yetiştirilmiş nitelikli insan gücü ve beşeri sermaye, medeniyetin, gelişmenin ve kalkınmanın en temel öğesidir.

Bu bilinçle özellikle eğitim sistemimizin adeta lokomotifi konumunda olan ve ülkemizin daha güçlü, daha aydınlık ve daha müreffeh bir geleceğe ulaştırılmasında temel yapı taşı ve bel kemiği konumunda bulunan kıymetli öğretmenlerimiz de, her dönemde gerek devletimiz gerekse de toplum tarafından sürekli el üstünde tutulup baş tacı yapılmıştır.
Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bir veciz sözünde: “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır” diyerek, öğretmenlik mesleğinin ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, ayrıca yine öğretmenlerin ne denli ehemmiyetli bir sorumluluk üstlendiklerine vurgu yapmıştır.

Değerli öğretmenlerim;

Dünyadaki değişim ve gelişimi takip edebilen, milli haslet ve değerlerine bağlı, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, öğrenme kültürü ileri seviyede, sadece okulda değil her ortamda öğrenme isteğinde olan bireyler yetiştirme çabamızı, sizlerin gayret ve fedakârlıkları olmadan başarabilmemiz mümkün değildir. Geleceğimizin mimarları olarak, bu asil görev bilinciyle genç nesillerin vatan ve bayrak sevgisi ve milli şuur içeresinde, dünyayı iyi tanıyan, donanımlı, alanında dünyanın en iyisi olmuş, okumayı, öğrenmeyi, düşünmeyi ve araştırmayı ilke edinmiş, devletine ve milletine faydalı olmayı kendine ilk hedef olarak belirlemiş birer birey olarak yetişmeleri için canla başla çalışacağınıza ve ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmesi ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne ulaşması için bu kutlu yolda fedakârca yürüyeceğinize yürekten inanıyorum.

Dünü ve bugünü yarınlara taşıyan, Anadolu’muzun her köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, hiçbir ayrım gözetmeden, görevlerini layıkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimizin bu özel günlerini canı yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, siz değerli öğretmenlerimize en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.