Kendine mahsus manevi atmosferi sayesinde, yoksul ve muhtaçların yanında olmanın, sevinç ve acıları paylaşmanın önemini daha güçlü duygularla yaşamak, tamamlamış olduğumuz Ramazan Ayını huzur içerisinde geride bırakırken, heyecan ve özlemle beklediğimiz Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve adetlerimizle süsleyip, yüzyıllar boyu titizlikle ilmek ilmek dokunmuş değerlerimizin yaşatılmasına ve kuşaktan kuşağa ebediyete aktarılmasına öncülük eden millet olma şuurunun ve dini duyguların doruk noktasına ulaştığı, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en nadide örneklerinin sergilendiği sevgi, dostluk ve kardeşlik günleridir.

Bu vesile ile yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan Ramazan Bayramında, milletçe birlik, beraberliğimizi her zaman daha da güçlendirerek huzur içinde yaşamaya özen göstermeli; bizleri bir araya getiren değerleri koruyup yaşatmalı ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle gayret göstermeliyiz.

Hepimizin bildiği gibi bütün dünya ile beraber ülkemizi de olumsuz olarak etkileyen Covid-19 salgını sebebiyle bu yıl üzülerek birçok faaliyet iptal edilmek zorunda kalındı. İnşallah, bu sıkıntılı süreci milletçe birlik beraberlik içerisinde aşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Ramazan Bayramının ülkemize ve Aziz Milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle, değerli Sakaryalı vatandaşlarımızın bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.