“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır.
Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır”
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yıldönümünü kutlayarak, “19 Mayıs’ın 100. yılına ulaşmanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere canıyla ve kanıyla kurtuluş mücadelesi veren atalarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Turgut Babaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 
Şan ve şerefle dolu şanlı tarihimizde, milli mücadelenin kıvılcımının yakıldığı bu güzel günde geleceğe daha da umutla bakıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ sözünün bir tezahürü olarak, kurtuluş mücadelemizin ilk adımından bu yana 100 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, aziz milletimizin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür.
İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla Aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.
O tarihten itibaren tek vücut olan milletimiz örnek bir mücadeleyle düşmana geçit vermedi. Vatan topraklarında özgürce yaşamak için verilen mücadele sonunda, atalarımız bu cennet vatanı bizlere emanet bıraktı. 
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli, manevi ve insanî değerlere sahip olarak yetiştirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve devam ettirme ruhunun asla kaybettirilmemesi, Türk Gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olması demektir.
Türkiye Cumhuriyeti; kendisine emanet edilen vatanı, milleti ve güçlü Türkiye’yi koruma ve devam ettirme ruhuna sahip Türk Gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.