AĞLIK ORDUSUYLA GURUR DUYUYORUZ

İnsan hayatına saygının ifadesi olan Sağlık Ordusuyla gurur duyduklarını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Ayrıca salgında tedbir mesajı veren Babaoğlu, “Hekimlerimiz ve sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kurumlar canla başla mücadele ediyor. Tedbirlere uyarsak hayat normale dönecek” diyerek çağrıda bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖZBEBEĞİMİZ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yaptı. Doktorların tarihten bu yana kahramanca ve fedakarca mücadele ettiğine vurgu yapan Başkan Babaoğlu, “ Can kurtarmak canı pahasına mücadele eden, üstün fedakarlıkla tüm gayretiyle insanlığına hizmet eden sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Bayramdır, tatildir demeden gecesini gündüzüne katarak, insanüstü çabayla sağlıklı bir toplum için, özveriyle görev yapan Sağlık Ordusuyla gurur duyuyoruz. Onlara minnettarız. Gözbebeğimiz olan Doktorlarımız başta olmak hemşire ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyorum” dedi.

SALGIN DÖNEMİNİN KAHRAMANLARI

Sağlık alanında yapılan yatırımların her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Babaoğlu, hekimlerin ve sağlıkçıların insan yaşamına saygıyı ifade eden özel bir konumda olduklarını söyledi.  Koronavirüsle mücadelede 1 yılın geride kaldığını ve salgının artışta olduğuna dikkat çeken Başkan Babaoğlu, “ Salgınla mücadelede yeni bir döneme girildi. Pandemi seferberliğinde sağlık çalışanlarımızın değeri daha da fazla anlaşıldı” diye konuştu.

SAKARYA’DA YOĞUN TEDBİR VAR

Sakarya’nın salgında çok yüksek riskli alanda yer aldığına dikkat çekerek vatandaşlara çağrı yapan Babaoğlu, “ Türkiye çapında olağanüstü bir mücadele var. Sakarya Valiliğimiz öncülüğünde bizlerde yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Vatandaşlarımız kurallara ve tedbirlere uyarsa bu süreçte daha çabuk geçecek, özlediğimiz günlere bir an evvel kavuşacağız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup, misafirliklerimizi erteleyip bir süre daha zorunlu olmadıkça gönüllü bir şekilde dışarı çıkmayalım” dedi

HAYDİ TEDBİRLE NORMALE DÖNELİM

Hayatın normalleşmesinin kendi elimizde olduğuna vurgu yapan Babaoğlu, “ Sıramız geldiğinde mutlaka aşımızı olalım. Kırmızı’dan kurtulmalıyız. Hedefimiz önce turuncu. Bu hedefe ulaşırsak, kurallara uyarsak zaten hayat bir süre sonra kendiliğinden normalleşecek, işyerleri açılacak” diye konuştu.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ sözünü anımsatan Başkan Babaoğlu, “ Kutsal bir görev icra eden hekimlerimize ve tüm sağlık ordusuna teşekkür ederek, 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim” dedi