FARKINDAYIZ, BİZ HEP YANINIZDAYIZ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Babaoğlu, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak,  “Bugün belki bir arada değiliz ama biz yılın 365 günü biriz beraberiz” dedi.

ŞEHİR YAŞAMI

Başkan Babaoğlu, el ele gönül gönüle verildiğinde aşılamayacak hiçbir sorun kalmayacağına dikkat çekerek, “ Hendek’te yaşayan engelli vatandaşlarımızın her an ve her gün yanındayız, hizmetindeyiz. Büyük bir aile olmanın gereği olarak sadece yılın belirli günlerinde değil de, onların hayatına her an temas edebilen hizmetlerimizle engelsiz bir şehir mücadelemizi sürdürüyoruz. Kardeşlerimizin yaşadığı sorunları görüyor, çözüm üreterek şehir yaşamını kolaylaştırmak adına adımlar atıyoruz” dedi

HER ALANDA DESTEK

Babaoğlu, “ Üretken belediyecilik anlayışımız gereği engelli kardeşlerimizin sosyal yaşamda, kültür ve sanatta, sporda ve siyasette yani yaşamın her alanında etkin olarak yer almasını istiyoruz.  Düzenlediğimiz çeşitli etkinlik, programlar ve engelli kardeşlerimize verilen hizmetlerle farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Ve her zaman ifade ettiğimiz gibi farkındayız, yanınızdayız” diye konuştu.

DESTEKLER ARTACAK

Yıl içinde düzenlenen farkındalık ve dayanışma etkinlikleri ile sanatsal faaliyetlerin salgının tamamen bitmesinin ardından hızla devam edeceğini anlatan Babaoğlu, “ Bu zamana kadar yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra engellere kulaç atıyoruz projesiyle Hendek farkını gösterdi. Ayrıca nakil hizmetleri, sosyal destekler ve istihdam noktasında özen gösterilen engelli kardeşlerimiz için daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞEHİR YAŞAMI

Engellilere uygun yaya yolu yapım oranının yüzde 97’lere ulaştığını ifade eden Başkan Babaoğlu, “ Geçmiş yıllara oranla yapılan karşılaştırmada engellilere uygun yaya yolu ve rampa yapılan sokak sayısı 44’e çıktı. Çalışmalarımız hızla devam ederken, hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerde engelliler için tüm detaylara yer veriyoruz” ifadelerine yer verdi