DİNMEYEN ACININ 20.YILI

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20’nci yılında afetlere karşı tedbir vurgusu yaparak, “Asrın felaketinde yitirdiğimiz canları dua ve özlemle anıyoruz” dedi.

FELAKET

Büyük acılardan büyük dersler çıkarıldığını ve olası afetlere karşı vatandaşın can ve mal güvenliği için yatırımlarla hazırlıklarını sürdüreceklerini anlatan Başkan Turgut Babaoğlu şu ifadelere yer verdi; Bundan tam 20 yıl önce, 17 Ağustos 1999’da büyük bir felaket yaşadık.  03.02’de 45 saniye süren deprem aramızdan binlerce can alırken, faciadan sağ kurtulanlara ise ömür boyu unutamayacakları bir acı bıraktı.

GERÇEK

Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Her geçen gün yeni bir depreme daha yaklaşıyoruz. Bu gerçekle depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız hepimizin ortak görevidir. Unutmamalıyız ki; tedbirsizlik ve alınmayan önlemler afetlerden daha yıkıcıdır. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

DUA VE RAHMETLE

Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 20. Yıldönümünde bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyor, deprem şehitlerimizi rahmetle ve dua ile anıyoruz.  Depremde kaybettiğimiz tüm canların yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum. O günlerde ‘Adapazarı’nı seviyorum, Adapazarı’nı terk etmiyorum’ diyen tüm Sakaryalı hemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum”