BAŞKAN BABAOĞLU’N DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, yayınladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, “Türk kadını kahramandır, Türk kadını vefakârdır, cefakârdır. Kadın annedir” derken kadına yönelik şiddetin her türlüsünü lanetlediklerini söyledi. Babaoğlu kadına yönelik desteklerin artacağını söyledi.

TÜRK KADINI VEFAK RDIR

Başkan Babaoğlu mesajında; Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve aydın duruşu sayesinde, o günün şartlarında seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlarımız, birçok alanda üstelenmiş olduğu rolle her daim örnek teşkil etmiştir. Ayrıca Türk kadını tarihin her döneminde cephelerde kahramanlık örnekleri sergilemiş, evlatlarını ve ailesini şehit vermiştir.  Türk kadını kahramandır, Türk kadını vefakârdır, cefakârdır. Kadın annedir, kadın toplumdur, kadın vatandır, kadın eştir, kardeştir. Kadın elinin değdiği her yerde ayrı bir güzellik, emeğinin bulunduğu yerde ise sevgi ve derinlik vardır. 

Başkan Babaoğlu Kadınlar gününü kutlayan bir mesaj yayınladı…

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ

Sevgiyi, nezaketi ve inceliği öğreten kadınlarımızın maalesef maruz kaldığı insanlık dışı muameleler yüreğimizi yakıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması gerekmektedir. Bu nedenle şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Zira şiddetin olduğu yerde ne medeniyetten, ne insanlıktan, ne de gelişmişlikten asla bahsetmek mümkün değildir. Yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır.

KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle bu yıl 2.Kadın Dayanışması Etkinliğini düzenlerken, ayrıca kadınlarımıza özel konser etkinliğiyle güzel bir akşam geçirmelerine vesile olduğumuzu düşünüyoruz. Kadınlarımıza yönelik destek ve çalışmalarımız her geçen gün artarak devam edecek. Bu vesileyle Şehit Annelerimiz başta olmak üzere ahirete intikal eden tüm annelerimizin ve fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.