Babaoğlu’ndan 3 Mayıs mesajı

VATAN EVLATLARI

3 Mayıs, Büyük Türk Milleti için uyanışın adı ve muhteşem bir mücadelenin unutulmayacak anısı diğer tabirle müstesna bir gurur abidesidir. 3 Mayıs Milliyetçiler günü, Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın ifadesiyle, “Türkçülerin ızdırabı ile yoğrulmuş bir dönüm günüdür”.  Baskı ve dayatmaların reddedildiği,  3 Mayıs 1944’te tertemiz vicdanlı milliyetçi gençlerin milli şuurla başlattığı haklı direniş, her türlü işkence ve eziyetle örselenmeye çalışılmıştır. O yıllarda inançları ve fikirleri vesilesiyle tutuklanan 24 milliyetçi kahraman vatan evladı, Türkçülük ülkülerinden dolayı zulme reva görülmüştür.

MİLLİ VE AHLAKİ TAVIR

3 Mayıs; işkenceye, zulme ve zalime karşı, iman dolu yüreklerin meydan okumasıdır.  Çileler bizim rütbemizdir diyen Türk Milliyetçileri 76 yıl önce vatan ve millet sevdası için her şeyden vazgeçmiş, ancak inançlarından, düşüncelerinden taviz vermeyerek korkuya teslim olmamışlardır. Bu inanç ve azim Türk Ülküsünün mimarı, Milliyetçi Hareket Partisinin doğum ve doğruluş müjdecisidir. Bilinmelidir ki; Türk Milliyetçileri birlik ve kardeşlik duygusuyla, her türlü yanlışın karşısında milli ve ahlaki bir tavırla dimdik durmaya devam edecektir.

BAŞBUĞ TÜRKEŞ

Ahlâkçılık anlayışımız, Türk Ahlâkı ve Müslümanlık inancından meydana gelmiştir diyen merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere, 3 Mayıs’ın muhterem isimlerini rahmetle, saygıyla ve  hürmetle anıyorum. Rabbim ruhlarını şad, mekanlarını cennet etsin. Mirasınızı ilelebet yaşatacak, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Türk Milletinin bekası için çaba gösteren her ferdimizi saygıyla selamlıyorum.