ÖĞRETMENLERİMİZ TÜRK

MİLLETİNİN İSTİKBAL IŞIĞIDIR

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, öğretmenlerimizin geleceğimizin mimarları olduğunu ifade etti.

İSTİKBALİN IŞIĞI

Öğretmenlerimizin hakkının ödenemeyeceğini belirten Başkan Babaoğlu, öğretmenlerimizin aydınlık yarınlarımız için özveri ile görevlerini ifa ederek Türk Milletinin istikbaline ışık tuttuğunu söyledi. Babaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Aile sevgisi ve sıcaklığından sonra evlatlarımızın üzerine titreyen ve evlatlarımızın örnek aldığı öğretmenlerimiz geleceğimiz adına özveri ile görev yaparak büyüyen ve gelişen Türkiye’nin her bir ferdine ilham olmaktadır. 24 Kasım 1928’de yayınlanan Millet Mektepleri Talimatnamesi ile Millet Mektepleri açılarak eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir.

BAŞÖĞRETMEN

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Gücünü sadece sevgiden ve bilgiden alan öğretmenlerimiz bu memleketin irfan kaynağıdır. Atatürk’ün, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” sözü bu kutsal mesleğin önemini vurgulamıştır.

KUTLU OLSUN

Yurdumuzun her köşesinde azimle görev yapan muhterem öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Ayrıca Şehit Öğretmenlerimizi ve hayatını kaybeden eğitim camiasının her bir neferini saygıyla ve dua ile anıyorum. Emekli öğretmenlerimize hürmetlerimi sunuyor, sağlık dolu yıllar diliyorum. Cumhuriyetimizin fedakar tüm öğretmenlerini saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Milli nitelikli bir eğitimin bağımsızlığımızın güvencesi olduğunu ifade ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.