MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan NAMLI, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı yayımladı.

Başkan NAMLI mesajında şu ifadelere yer verdi;

15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir inancını pekiştirmiş ve direnişi başarılı kılmıştır. Devletimiz ve milletimizin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden hain Fetö terör örgütünün kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmedik bir kahramanlıkla bertaraf eden aziz Türk Milletinin 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıl dönümünü kutluyoruz.

15 Temmuz, Devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. Bu darbe girişiminde milletimiz Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz Söğüt'te, İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. 
Milletimiz, ülkemize saldıranlara karşı Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir.

Düşmana inat, teröre inat, şer odaklarına inat direnecek, onlara rağmen kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da yücelteceğiz.

Şehit olduk ama vatanı alçaklara teslim etmedik. Bayrağı düşürmedik, ezanları dindirmedik. Bayrağımıza, ezanımıza, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin cesur savunması ile püskürtülmüş, bir kez daha bütün dünyaya devlet ve millet birlikteliğinin gücü gösterilmiştir.

“Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. ”

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum.”

Burhan NAMLI
MHP Hendek İlçe Başkanı