Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak 1961 tarihi, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, mesai kavramı gözetmeksizin bir satır haberle birçok hayata dokunup umut olan ve her şartta özveriyle görev yapan Gazetecilerin haklarının yasal güvence altına alındığı ve onurlandırıldığı bir gündür.

Medyanın verimli çalışması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerekse vatandaşlarımızın sesinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bu yönüyle kamusal görevlerini ziyadesiyle yerine getirme gayretiyle icra ettiği mesleğin ilkelerini benimsemiş olan kıymetli Gazetecilerimiz, köklü ve sağlam geleneklere sahip, gelişen ve çeşitlenen dijital çağın kaynaklarıyla bir yandan görevlerini ifa ederken, bir yandan da tarafsız, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmaktadır.

Geçmişten günümüze toplumsal hayatta yaşanan gelişmeler, bilim, bilişim ve teknoloji alanında kaydedilen ilerlemeler göz önüne alındığında, medyanın da bu gelişmelerden etkilenerek değiştiğini, dönüştüğünü ve çeşitlenerek zenginleştiğini görüyoruz. Yayıncılığın gelişmesi ve farklı mecralar kazanmasıyla medyada çok sesliliğin arttığına, bilgi ve habere hızlı ve kolay erişim imkanıyla yeni nesil olarak adlandırılan dijital habercilik ve internet haberciliğinin de önemli bir yer edindiğine şahit olmaktayız.

Özellikle pandemi sürecinde sanal ve dijital dünyanın insanlar üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduğunu, tam kapanmanın yaşandığı günlerde zaman ve mekan anlamında ne kadar yarar sağladığını hep birlikte yaşayarak gördük. Halkın her koşulda haberdar edilmesine öncülük yapan geleneksel medyanın dijital dünyaya entegre olmasıyla da, bu dönemde ortaya çok daha çeşitli, zengin, hızlı ve özellikli bir gazetecilik anlayışı çıktığı aşikardır. Çağımızdaki dijitalleşmenin ışığında yazılı, görsel ve işitsel medya organları ile birlikte internet haberciliğinin de içerisinde yer aldığı tüm mecralardaki medya kuruluşlarının, bu süreçte çok başarılı işler yaptığına inanıyor ve hepsinin aynı kıymette ve önemde olduğunu belirtmek istiyorum.

Bir ülkenin gelişmesinde eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomik, sosyal, bilişim ve teknolojik imkânların yanında, vatandaşlarımızın haber alma hakkı da önemli bir göstergedir. Farklı sektörlerdeki potansiyeli, doğal varlıkları, tarihi ve kültürel değerleri, kaliteli insan yapısı, zengin kültürü, sanayi, tarım ve turizm alanındaki gelişmişliği ile Türkiye'nin en potansiyelli şehirlerinden birisi olan Sakarya’mızın, her anlamda gelişerek büyümesi için şehrin tüm aktörlerine büyük görevler düşmektedir.

İlimizin müstesna ve mümeyyiz vasıflarıyla donatılmış örnek bir kent haline gelmesinde, tanıtılması, markalaşması ve dünyaya açılmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha fazla gelişmesi, yeni nesil yeşil sanayi, eğitim, sağlık, tarım, turizm ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi olmasında, yerel basınımızın kıymetli çalışanları da çok önemli katkılar sağlamaktadır.

Şehrimizi bu vizyonla yönetmek ve konumlandırmak adına yaptığımız çalışmaların yanı sıra; daha da gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha huzurlu olduğu yaşanabilir bir yer olması için çok önemli katkılar sağlayan değerli basın mensuplarımızın, şehrimiz adına bugüne kadar gösterdikleri gayreti, samimiyeti, birlikteliği, ilkeli, tarafsız ve sorumlu görev anlayışlarını, bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile; görevini ifa etmek adına her türlü koşulda kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda haber peşinde koşan, bizleri her alanda haberdar eden yazılı, görsel, işitsel ve internet dünyasındaki tüm gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.