Tarihi Ada İçin İhale Hazırlığı Katıldığı canlı yayınında soruları cevaplandıran Başkan Toçoğlu, Uzun Çarşı Rekreasyon Projesi’nde gelinen son aşamayı açıkladı. Toçoğlu, “Çarşı’daki ruhsatsız yapılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde tarihi adada restorasyon ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, HÜR FM canlı yayınında Gazeteci Engin Arapoğlu’nun program konuğu oldu.

Gerekli hukuki adımları da atacağız




Yerel gündeme ilişkin son gelişmeler, depreme hazırlık, ulaşım, yeni projeler ve siyasete dair açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, Uzun Çarşı Rekreasyon Projesi ile ilgili yeni gelişmeleri de değerlendirdi. Hukuki Süreci Başlatacağız Başkan Zeki Toçoğlu, “Bildiğiniz gibi Uzun Çarşı’da Büyükşehir ve Adapazarı Belediyelerimiz ile bölge esnafı ortaklaşa iyileştirme kararı aldık. Çarşı’daki ruhsatsız yapılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırma sürecinde bazı sorunlar da yaşanıyor. Bu konuda gerekli hukuki adımları da atacağız. Öncelikli olarak en uygun zamanda restorasyon çalışması ihalesini gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Kısacası Uzun Çarşı’da kamulaştırma


Tarihi Doku Korunacak Hazırlanan planı kısa süre içerisinde Koruma Kurulu’nun onayına sunacaklarını da belirten Başkan Toçoğlu, “Kısacası Uzun Çarşı’da kamulaştırma süreci ve restorasyon ihalesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çarşının bütününü kapsayan bir çalışma gerçekleştireceğiz. Tarihi adanın dokusuna uygun bir proje olacak. Etap etap gerçekleştireceğimiz çalışmaların ardından Uzun Çarşı daha da değer kazanacak” ifadelerini kullandı. 

6 yıl içerisinde şehrimizde çok şey değişti


Çok Şey Değişti Kısa süre içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 6. yılı tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “6 yıl içerisinde şehrimizde çok şey değişti. Hamdolsun aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yasa ile birlikte tüm il sınırları Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı, İl Özel İdaresi’nin tüm görevlerini devraldık. Bunlar son bir yıl içerisinde oldu. Hamdolsun hiçbir sorun yaşamadık. Büyükşehir’in tüm ekip ve ekipmanları ile kışa hazır olduğunu gösterdik. Çünkü tüm hizmetlerimizi belirlediğimiz vizyon ölçüsünde hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 

Önceliğimiz Sudur 

Arapoğlu’nun altyapı yatırımları ile ilgili sorusunu da cevaplandıran Başkan Toçoğlu, “Her zaman ifade ediyoruz; bizim önceliğimiz sudur. Alışıldık bir tarz değil bu. Genelde gözle görülür yatırımları hayata geçirmek tercih edilir. Bu bizim tarzımız değil. Biz önceliklerimiz doğrultusunda altyapı yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Bol ve temiz su hedefi doğrultusunda sorun yaşanmaması adına mücadele veriyoruz. Özellikle Büyükşehir’e yeni katılan 6 ilçemizde altyapı ihtiyaçları fazlaydı. Bu konuyu dev yatırımlarımızla çözüme kavuşturuyoruz” dedi. Trafikte Sorun Yaşamıyoruz Açıklamalarının devamında şehir içi ulaşım ve parklanma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Ulaşım, trafik, parkomat ve otopark gibi konularda dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde sorun yaşanabilir. Vatandaşlarımızın refah seviyeleri yükseldikçe araç sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Biz tüm konuları konuşmaya hazırız. İşe gidiş ve dönüş saatleri gibi belli saatlerde trafik yoğunluğu olabilir. Önemli olan günün her saatinde trafik sıkışıklığının söz konusu olup olmadığıdır. Elbette SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Basın Şube Müdürlüğü hemşerilerimizin çok daha iyisini talep etmeye hakları vardır. Ancak trafikle ilgili büyük bir sorundan bahsedemeyiz.” Ulaşıma Önemli Hizmetler “Şehrin topografik yapısını bozacak projeleri hayata geçirme taraftarı değiliz. Biz birçok şehrin başaramadığı örnek kavşak düzenlemelerini hayata geçirdik. Yeni düzenlemelerimiz olumlu sonuçlar verdi. Şehrimizin ulaşım altyapısı önemli hizmetlerle buluştu. Otopark konusunda şehir içi parklanmanın bir disiplin altına alınması gerektiğini biliyoruz. İnşallah kısa süre önce kamuoyuna duyurduğumuz 700 araçlık Katlı Otopark Projemiz ile bu konuda yapıcı adımlarımızı da atacağız” ifadelerini kullandı.

Bölgemizde Örnek Bir Şehiriz 


Sakarya’nın depreme hazırlık konusunda en duyarlı şehirlerden biri olduğuna da dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, “Yüzde 90 oranında orta hasarlı yapılarla ilgili başlattığımız çalışmaları tamamladık. Hiçbir şehirde böylesine kapsamlı bir çalışma söz konusu değil. Şehri zemini sağlam bölgeye taşıdık, kat sınırlamasıyla bu konuda gerekli önlemleri aldık. Yapı denetimine disiplinli bir şekilde devam ediyoruz. Ancak şehirde hasar tespiti yapılmayan çok katlı binalar var. Burada vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Yeni Afet Koordinasyon Merkezimizi de inşallah yıl içerisinde hizmete sunacağız” diye konuştu. Tekrarlıyoruz; 7-0 Yapacağız Programın sonunda Genel Seçim hedeflerinin 7-0 yapmak olduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Sakarya Türkiye’ye örnek gösterilen bir şehir. Hükümet yetkililerimiz sıklıkla yatay büyümeden söz ediyorlar. Sakarya son 10 yıldır yatay büyüyen bir şehir. Elimizde tüm bilimsel veriler de bu tezimizi doğruluyor. Şehrimizin bu yönde gelişmesi için çalışmalarımız devam edecek. Yeni uygulamalarla Sakarya’nın önünü açacak projelerle buluşturacağız. Siyasetin bir hedef işi olduğunu çok iyi biliyoruz. 7 Haziran Genel Seçimlerinde 7-0 yapacağız. Teşkilatımız, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile bu iddianın altını dolduracak çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.