Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sonbahar Dönemi Doğa Yürüyüşleri başlıyor. Yeni dönem için parkur keşiflerinin yapıldığını ve gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Doğa Yürüyüşleri’nde yeni dönem 19 Ekim Pazar günü düzenlenecek ilk yürüyüşümüzle başlayacak. Yeşil ve mavi ile iç içe parkurlarda hem spor yapmak hem de şehrini keşfetmek isteyen tüm hemşerilerimizi doğa yürüyüşlerimize davet ediyoruz” dedi.

 

8 hafta sürecek


Yeni dönemde doğaseverler için üç yeni parkurun yürüyüş takvimine ilave edildiğini de açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Bu dönemde yeni eklenen Söğütlü Akgöl, Ferizli Ağaçlı Nalköy geçişi ve Erenler Değirmendere Parkurları ile hemşerilerimiz toplam 8 parkurda yürüyüş keyfi yaşayacak. Kayıtlarımız yürüyüşün gerçekleştirileceği hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden yapılacak. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 numaralı telefonunu arayabilir” diye konuştu.

 

3 yeni parkur


Sekiz hafta sürecek doğa yürüyüşlerine hiç katılamamış olanlara imkân tanıyabilmek adına, doğaseverler en fazla dört parkura kayıt yaptırılabilecek. İnternet üzerinden yapılan kayıt sonucunda, katılımcıların mail adresine gönderilen risklerin kabul ve onay belgesinin imzalanarak ilgili hafta içerisinde Perşembe günü 17.00’a kadar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına teslim edilmesi gerekecek. Yürüyüşler için kontenjan 200 kişi olarak belirlenmiştir. Yürüyüş günü parkur yerine hareket etmek için ise katılımcılar saat 8.30’da Kent Meydanı’nda toplanacak.

 

Yürüyüş Takvimi


Sonbahar Dönemi parkur bilgileri ise şöyle: 19 Ekim Akgöl Parkuru – Söğütlü, 26 Ekim Ağaçlı / Nalköy Geçişi – Ferizli, 2 Kasım Kıranyurt Parkuru – Pamukova, 9 Kasım Kılıçkaya Parkuru – Taraklı,

16 Kasım Değirmendere Parkuru – Erenler, 23 Kasım Turnalık Parkuru – Hendek, 30 Kasım Karagöl – Acelle Parkuru – Taraklı, 7 Aralık Büyükyayla Parkuru - Hendek