Ordulu hemşerilerimiz de bu kardeşliğe en güçlü desteği verenler arasındalar” derken; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sakarya ile Ordu’nun kader birlikteliği var. Büyükşehir yapılanması sürecinde Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan çok destek aldık. Tecrübelerinden yararlandık. Şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Sakarya ve Ordu Büyükşehir Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği Ordulular Buluşması Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, büyükşehir bürokratları, Sakarya Ordulular Derneği Başkanı Mustafa Yücetepe, dernek yönetici ve üyeleri ile çok sayıda Ordulu vatandaş katıldı.


İyi Dilek Temennileri

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yer aldığı tanıtım filminin gösterimi ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Buluşmada ilk olarak söz alan Ordulular Dernek Başkanı Yücetepe, dernek çalışmaları ile ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Ordu’dan gelen misafirlere iyi dilek temennilerini ileten Yücetepe, kültür derneklerine vermiş odlukları desteklerden ötürü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a şükranlarını iletti.


Kurumsal Yapımız Oturdu

Hemşeri buluşmasının devamında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, “Kar bizim ilimiz için olduğu kadar Sakarya için de bir bereket. Çünkü kurumsal kimliği ve yapısı oturmuş bu iki büyükşehirde karla mücadele etmek artık çok kolay. Peki, hem Sakarya hem Ordu için söylüyorum, büyükşehir olmadan önce durum nasıldı? Karın kim tarafından kaldırılacağı, temizleneceği, karla mücadele edileceği belli değildi. Bu yüzden karı artık bereket olarak değerlendirdiğimizi söyleyebiliriz. Çünkü artık sistemimiz belli. Buna göre hareket ediyoruz” diye konuştu.


Yılmaz’dan Toçoğlu’na Teşekkür

Yılmaz konuşmasının 2. bölümünde Ordu Büyükşehir Belediyesi eliyle hayata geçirilen çalışmaları hemşerileri ile paylaştı. Enver Yılmaz, “Bize dediler ki; ‘Artık büyükşehir olarak hizmet sunacaksınız.’ Buna göre planlamamızı yaptık. Yapılandırma işlemleri ve gerekli tüm analizleri değerlendirdik. Ordu’da AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini kısa sürede ortaya koyduk. Şuanda yol ve su konusunda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya ile Ordu’nun kader birlikteliği var. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu bizlerin ağabeyidir. Büyükşehir yapılanması sürecinde kendilerinden çok destek aldık. Tecrübelerinden yararlandık. Huzurlarınızda değerli başkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.


Kardeşlik Coğrafyası

Başkan Toçoğlu, “Sayın Başkanımız hem Ordu hem de Sakarya ile ilgili önemli tespitler yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile; ‘Sakarya bir kardeşlik coğrafyasıdır.’ Burada her etnik kökenden vatandaşımız kardeşlik, barış ve huzur içerisinde yaşamaktadırlar. Ordulu hemşerilerimiz de bu kardeşliğe en güçlü desteği verenler arasındalar. Hem yerel hem de genel seçimlerde kendilerinden önemli bir destek gördük. Bu buluşma vesilesiyle tüm Ordulu kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunmak istiyoruz” diye konuştu.


Önemli Görev

Toçoğlu konuşmasının devamında ise, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız hem Ordu için hem de diğer yerel yönetimler için önemli görevler ifa ettiler. Milletvekilliği yapmış olmaları bizler için de avantaj sağlıyor. Büyükşehir kanunu üzerindeki komisyon çalışmalarında yer almaları bu anlamda biz büyükşehir belediye başkanları için çok önemli. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.


Aynı Düşünen Belediyeler

Programın son konuşmasını AK Parti Ordu Milletvekili Taşcı gerçekleştirdi. Taşcı, “Türkiye’de yalnızca 15 yılda nereden nereye geldiğimizi hep birlikte görüyoruz. Çok iyi bir noktaya geldik. Geçmişe takılmadan bugünü ve geleceği planlamak zorundayız. Aynı düşünen, hızlı bir şekilde kurumsallaşmayı tamamlamış iki şehir Ordu ve Sakarya. Yerel yönetimlerdeki sorunlar hızlı bir şekilde hallediliyor” dedi. Taşcı konuşmasının devamında Ordu’da devam eden merkezi ve yerel yönetim çalışmalarına değindi.