Abhazlarda hedef: “Yıl sonuna kadar 5000 üye”

Sakarya Abhaz Derneği, Başkan  Zeki Toçoğlu’nun konuğu oldu

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen 1500 aşan üyeye sahip olan Sakarya Abhaz Derneği’nin yöneticileri; Başkanları Oral Kobaş ile birlikte, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

KOBAŞ: “Sakarya Abhazya’nın başkenti gibi’

Yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve kuruluşundan bu güne Türkiye ve Sakarya’da bir çok faaliyet ve çalışmalara imza atarak adından sıkça söz ettiren Sakarya Abhaz Derneği, kamu kurum ve kuruluşlar ile STK’ları yaptığı ziyaret kapsamında önceki gün de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Sakarya Abhaz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oral Kobaş; “Türkiye içerisinde Abhaz’ların en yoğun yaşadığı şehir ise Sakarya’dır. Aynı zamanda Sakarya Abhaz kültürünün, Abhaz dilinin en yoğun yaşatıldığı şehir olarak da Abhaz Diasporasının en etkin merkezidir. Bu nedenlerle Abhaz halkının yardımlaşma ve dayanışmasını sağlamak, birlikte yaşadığı toplumların üyeleri arasında dostluk ve işbirliğini yaygınlaştırmak, kültürel ve sosyal sorunlarına çözüm üretmek, Abhaz Diasporasındaki politikaların oluşturulmasında söz sahibi olmak, üyelerine, topluma ve insanlığa çok yönlü hizmetler sunmak için Sakarya’mızda bir çatı altında toplandık. Türkiye’de kesin olmamakla beraber 500 bin civarında Abhaz yaşarken, Sakarya’da bu sayı 80 bin civarında, Abhazya’nın başkenti Sohum’dan bile fazla nüfusa sahiptir” dedi. Haziran ayında yapılan Abhazya gezisinin hem sakarya hemde anavatan kamuoyuna çok ses getirdiğini ifade eden Dernek Başkan Oral Kobaş Abhazya gazisine katılımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.

Başkan TOÇOĞLU: “Sakarya kültür derneği zenginidir”

Abhaz Derneğinizi kendisine yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Sakarya’da bulunan kültür derneklerinin önemine dikkat çekerek, Sakarya’nın bu zengin etnik haritasında kültür derneklerimin işlevine vurgu yaptı. Sakarya’da kültür derneklerine yer tahsisi konusunda kentte çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu; Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, Sakarya Abhaz Derneği’ne ve Başkan Oral Kobaş’a her konuda destek vermeye ve işbirliğine acık olduklarını söyledi. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen 1500 aşan üyeye ulaştıklarını dile getiren Dernek Başkanı Oral Kobaş; hedeflerin ikinci yılın sonuna kadar 5000 üyeye ulaşarak, tüm toplumu temsil etmek olduğunu vurguladı. Dernek Başkanı Kobaş ayrıca; uygun bir zamanda yemekli bir programla birlikte bir Abhaz köyüne Büyükşehir Belediye Baksan^Zeki Toçoğlu’nu ağırlamak istediklerini de sözlerine ekledi.