Büyükşehir tarafından düzenlenen söyleşi programında konuşan Münib Engin Noyan, “’Bir sonraki Ramazan’ı görebilecek miyiz?’, bilmiyoruz. Bırakın onu ‘Bu sabah sahura kalkabilecek miyiz?’, vallahi onu da bilmiyoruz. Allah’ın en büyük nimetlerinden birisi de bilmemektir. Bunun bizim için bir tek anlamı olabilir. Hayatta ve aklı başında olduğunuz müddetçe her anı derinlemesine, doyasıya ve olması gerektiği gibi, Müslüman gibi yaşamalıyız” dedi.

Bu kapsamda Münib Engin Noyan’ın konuşmacı olarak katıldığı buluşmada ‘Kur’an Ayı: Ramazan’ konuşuldu. Faik Baysal Kütüphanesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe kültür sanat dostları yoğun ilgi gösterdi.

Müslüman Gibi Yaşamak

Sakarya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Münib Engin Noyan, “Mübarek Ramazanı bu sene de idrak ettiğimiz için hamd olsun. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayını birlikte paylaştığımız nice insan bugün aramızda yok. Bizde ’Bir sonraki Ramazan’ı görebilecek miyiz?’, bilmiyoruz. Bırakın onu; ‘Bu sabah sahura kalkabilecek miyiz?’, vallahi onu da bilmiyoruz. Allah’ın en büyük nimetlerinden birisi de bilmemektir. Bunun bizim için bir tek anlamı olabilir. Hayatta ve aklı başında olduğunuz müddetçe her anı derinlemesine, doyasıya ve olması gerektiği gibi, Müslüman gibi yaşamalıyız” dedi.

Ramazan’ı İdrak Edenler Şereflenecektir
Noyan , “Mübarek Ramazan’da İslam’ın muhteşem dönemlerinden bir tanesidir. Rabbimizin bize en büyük ikramlarından biridir. Ramazan’ın bu kadar şerefli bir ay olması, elbette bu ayı idrak eden insanların da bu şereften nasibini alması demektir. Mübarek Ramazan’ı eğer Kur’an şereflendirmişse, onu on bir ayın sultanı yapmışsa; Kur’an bizi de şereflendirecektir. Bu şerefleniş bizi diğer insanlar içerisinde en değerli varlıklar haline getirecektir” diye konuştu. Programın sonunda Kültür Sanat Şube Müdürü Adem Turan, Noyan’a teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.