Makedonya’dan Todor Petrov, Doç. Dr. Mariya Leontiç ve İsmail Bojda; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’ne önemli konuları görüşmek üzere ziyaret etti.
 
Makedonya’dan Dünya’nın çeşitli ülkelerine göç eden bütün insanların, Dünya Makedon Kongresi Organizasyonuyla tekrar bir araya toplanması amacıyla oluşturulan proje kapsamında, Makedonya İslam Birliği Başkanı İsmail Bojda, Dünya Makedon Kongresi Direktörü Todor Petrov, Gotse Delçev Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Üyesi Doç. Dr. Mariya Leontiç; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden insanların oluşturdukları STK’ları ziyaret eden Todor Petrov, Doç. Dr. Mariya Leontiç ve İsmail Bojda; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni Dünya Mekadon Kongresi’ne davet etti.
 
Vatandaşlık geri alınıp, mülkler tekrar geri kazanılacak

Konuyla ilgili önceki günde Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden heyet yetkililer İsmail Bojda, Todor Petrov ve Doç. Dr. Mariya Leontiç, dernek yetkilileri ile yaklaşık üç saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Dünya Makedon Kongresi’nden çıkan kararlar doğrultusunda, memleketlerinden Türkiye’ye göç edenlerin tekrar Makedonya vatandaşı olabilme ve orada terk edilen mülklerinin tekrar geri kazanılması öngörülüyor. Makedonya yetkilileri Bojda, Petrov ve Doç. Dr. Leontiç, vatandaşlığın geri alınması ve mülklerin tekrar geri kazanılması ile ilgili kanunun Makedonya Meclisi’nden çıkarılması için çaba gösterdiklerini söylediler.
 
Sakarya Rumeli Balkan Derneği sistemli ve STK mantığıyla çalışıyor

Hedeflerinin hiçbir ayırım gözetmeksizin, Makedonya’dan tüm Türkiye’ye olduğu gibi Sakarya’ya da göç edenleri tekrar geri kazanmak olduğunu belirten Bojda, Petrov ve Leontiç; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Türkiye’de gezdikleri dernekler arasında, sistemli ve STK mantığıyla hareket eden ender bir dernek olduğunu vurguladı. Ziyarette; derneğin Ar-Ge ve Dış İlişkiler Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Aykut ise, Dünya Makedon Kongresi Organizasyonu konusunda izlenilecek olan yol ile ilgili çalışma programı yaptıklarını belirtti. Bu konuda bilgi almak isteyenlerin, derneklerine başvurabileceklerini de hatırlattı.
 
Gotse Delçev Üniversitesi, Türk öğrencileri ücretsiz okutacak
Misafirler, Sakarya’da bulunan göçmen sayısı hakkında çok şaşırdıklarını, bu bölgedeki insanların tamamına Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği kanalı ile ulaşmak istediklerini de söyledi. Üniversitelerinin Türkiye’den gelen öğrencilere ücretsiz olarak açık olduğunu dile getiren Gotse Delçev Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Üyesi Doç. Dr. Mariya Leontiç, üniversitelerine müracaat etmek isteyenlerin Sakarya Rumeli Balkan Derneği aracılığıyla, ulaşabileceklerini ve her türlü yardıma da açık olduklarını belirtti. Kendilerini ziyaret edem Makedonya yetkililerine teşekkür eden Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktar, heyet yetkililerine çeşitli hediyeler sundu.