Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen, Serdivan Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘‘Kumandan’’ isimli tiyatro oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayılıyor.
Sakarya’ nın da içinde bulunduğu beş ilde sergilenecek olan tiyatro dizisi Sakarya ile başlayacak.

İsmail Bilgin’nin ‘’Medine Müdafaası / Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa’’ isimli kitabından uyarlanan, senaryosunu Yusuf Akçay'ın yazdığı, yönetmenliğini Kenan Korkmaz'ın üstlendiği tiyatro oyununda;

Birinci Dünya Savası sırasında Medine-i Münevvere’ yi düşmana teslim etmemek için verdiği mücadele ile destanlaşan, Medine savunmasının eşsiz kumandanı Fahrettin Paşa'nın, Mondros Mütarekesi'nden 72 gün sonra dahi bırakmadığı Medine'yi müdafaasının destansı kahramanlığının anlatıldığı tiyatro oyunu Serdivan Belediyesi Tiyatro ve Konferans Salonu’nda tiyatro severler ile buluştu.

'Kumandan' isimli tiyatro gösterimi Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri gençleri, Gençlik Liderleri, GSB yurtlarında kalan gençler ve halktan da katılımlar ile gerçekleşen gösteriye, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Gençlik Hizmetleri Müdürü Yavuz Çangir, Serdivan Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Salman ve Sabahattin Zaim Yurt Müdürü Paşa Odabaş'da katıldı.

Medine müdafii Fahrettin Paşa'yı konu alan 'Kumandan' isimli tiyatro gösterimi izleyicilerden büyük beğeni aldı, Gençler tiyatroyu soluksuz izlediler.

Tiyatro sonunda Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Gençlik Hizmetleri Müdürü Yavuz Çangir’in hediye taktimi,teşekkür konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.