Gelenekten Geleceğe Yöresel Kültür Şöleni gecesine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Geleneğimizi yaşatmak, kültürümüze sahip çıkmak, geleceğimize miras bırakacağımız en önemli mesajdır. Geleceğe bırakacağımız pek çok mirasın yanında en önemlisi kültürel mirasımızdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Kınalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ‘Gelenekten Geleceğe Yöresel Kültür Şöleni’ gecesine katıldı. Can Düğün Salonu’nda düzenlenen ve geniş bir katılımın gerçekleştiği kültür şölenine Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve dernek üyeleri katıldı. 

Geleceğe miras bırakılacak mesaj

Geleneklerin yavaş yavaş kaybolduğu günümüzde böyle bir organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Dünya her geçen gün değişiyor. Yeni teknolojik gelişmeler, salgın hastalıklar, savaşlar, dünyayı çok farklı biçimde ve aşina olmadığımız bir biçimde algılamamıza yol açıyor. Tüm bu gelişmelerin yansımaları elbette günlük hayatımıza da etki ediyor. Dünyanın gittiği yön aslında bizlere önemli mesajlar veriyor. Geleneğimizi yaşatmak, kültürümüze sahip çıkmak, geleceğimize miras bırakacağımız en önemli mesajdır.  Günümüzde her gün karşılaştığımız olaylar, gördüğümüz haberler, bizlere geleneklerimizin, kültürümüzün ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor” dedi.

Bizim kültürümüzde yok

Başkan Yüce, “Sosyal medyada hiçbir vasfı olmayan kişiler sırf kendi gibi düşünmüyor diye karşısındaki insana istediği şekilde hakaret etme hakkı bulunduğunu sanıyor. Yaptığımız işleri görüyorsunuz. Alt Yapıdan üst yapıya, tarımdan sanayiye, spordan kültüre hemşerilerimize dokunacağını düşündüğümüz her işte var olduğumuzu her seferinde söylüyoruz. Yapılan işleri beğenmeyebilirsiniz ama samimiyetimizi sorgulamak, hakaret etmek hatta küfür etmek hakkını kimse kimseye veremez. Bizim kültürümüzde bunun yeri yoktur. O yüzden diyorum ki geleneklerimizin yaşatılmaya çalıştığı, kültürümüzün hatırlatıldığı bu programlar önemlidir.  Geleceğe bırakacağımız pek çok mirasın yanında en önemlisi kültürel mirasımızdır. Bu düşüncelerle programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.