Aziz şehitlerimiz başlarımızı göğe erdirdi

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından 15 Temmuz Şehitlerini anma amacıyla ‘Karanlığı Aydınlatanlara’ isimli program düzenlendi. Savaş Halisdemir, “Yürekli çok güzel insanlar tanıdık. 15 Temmuz’da şehit edilen abim Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz. Haklarını helal etsinler” derken Nihal Olçok, “Anneler acılarını unutmayacaklarını ve unutamayacaklarını biliyorlar. Ben onları ahirette yanlarına gidene kadar unutmayacağım” dedi.

Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Büyükşehir Başkan Vekili Şenay Sakal, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in abisi Savaş Halisdemir, Şehit Erol Olçok’un eşi ve şehit Abdullah Tayyip Olçok’un annesi Nihal Olçok, Kent Konseyi Genel Sektereri Alpay Şirin, Gençlik Meclisi Başkanı M. Alperen Şerifoğlu, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gençlik şehitlerine sahip çıktı

15 Temmuz Şehitlerini anma programı ilk olarak şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Katlı Pazar Yeri Müezzin Kayyımı İlyas Çetinnar tarafından Kuran-ı Kerim tilavet edildiği gecede Gençlik Meclisi Şehir Tiyatrosu ekibi 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesini canlandırdı. Programın ardından Nihal Olçok, kaleme alarak 15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok ve Abdullah Olçok’un hayat hikayelerini anlattığı ‘Şehitoğlu Şehit’ kitabını programa katılan Sakaryalılar için imzaladı.



Gençlik asla unutmayacak

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Alperen Şerifoğlu, “15 Temmuz gecesi, sizlerle birlikte gençlik meclisimizin de her ferdi darbe ihanetinin başladığı andan itibaren demokrasi meydanında yerini almış ve valilikte yaşanan olaylara canı pahasına müdahale etmiştir. Erol ve Ömer abimizi, Abdullah kardeşimizi ve o gece şehitlik makamına ulaşan bütün şehitlerimizi bu gençlik asla unutmayacak ve unutturmayacaktır. Her bir gencimiz Erol Olçok kararlılığında, Abdullah Olçok inancında ve Ömer Halisdemir fedakarlığında kendini geliştirecektir. Darbelere, ihanetlere hiçbir zaman boyun eğmeden bu ruh ile canı pahasına mücadelesini sürdürecektir” diye konuştu.

Bu acıyı anlatmak zor

15 Temmuz gecesinde yaşadığı duyguları aktaran Büyükşehir Başkan Vekili Şenay Sakal, “15 Temmuz gecesinde yüzlerce kardeşimizi şehit verdik. O hain gece meydanlardaki, tankların, tüfeklerin önünde darbe teşebbüsüne başkaldıran kardeşlerimizin başına gelenleri düşündükçe hissettiklerimi kelimelere dizip anlatamaz hale geliyorum. Böylesi bir acıyı insanlara anlatmak çok zor. Bizler bu talihsiz gecede ülkemizin evlatlarının, babalarının, analarının şehitlik mertebesi için nasıl mücadele ettiğini bir kez daha gördük. Bende bir babayım. İnşallah allah her aileye bu vatan için şehit vermek onuru ve gururu nasip olur” ifadelerini kullandı.

Çok güzel insanlar tanıdık

15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir’in abisi Savaş Halisdemir, “Bir gün bir amca şehit kardeşim Ömer’in mezarını ziyaret ettikten sonra evimize gelmek istemiş. Amcayı ağlayarak dışarıda beklerden gördüm. Daha sonra onu babamla görüştürdüm. Evden çıkmak üzereyken amca bana dönüp dedi ki; eğer sen beni görüştürmeseydin buradan çıktığımda kalp krizi geçiririm. Dayanamazdım. Bu amca gibi temiz yürekli çok güzel insanlar tanıdık. 15 Temmuz’da şehit edilen abim Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz. Haklarını helal etsinler. İnşallah bir kez daha 15 Temmuz gibi bir gün yaşamayız” şeklinde konuştu.

Yanlarına gidene kadar unutmayacağım

Macaristan’da katıldığı bir davet sırasından başından geçenleri aktaran 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok’un eşi ve şehit Abdullah Tayyip Olçok’un annesi Nihal Olçok, “ Macaristan’da henüz FETÖ okulları kapatılmadı. Macaristan’da ki 15 Temmuz anma programına beni de davet ettiler. Cevabım ‘FETÖ okulları mensuplarını da programa davet edin belki yanımda Erol’umun ve Abdullah’ımın ruhlarını getirdiğimi görürlerse kalplerinde bir kımıldama olur’ dedim. Unutmak, unutmamak ve unutturmamak kelimelerinin anlamları sizin için nasıldır bilmiyorum. Fakat bu salonda çok fazla anne var. Anneler acılarını unutmayacaklarını ve unutamayacaklarını biliyorlar. Ben onları ahirette yanlarına gidene kadar unutmayacağım” diye belirtti. 

Hakkım, bu vatana ve ümmete helaldir
Nihal Olçok, “Bu ay yıldızlı bayrağımızın rengi kırmızı olduğu kadar bu toprağın rengi de kırmızıdır. Biz bu topraklarda nice 15 Temmuzlar yaşadığımız için buradayız. Benim için 15 Temmuz ile Bedir Savaşı’nın, 15 Temmuz ile Kurtuluş Savaşı’nın, 15 Temmuz ile Sakarya Muharebesi’nin hiçbir farkı yok. Ben eşimi ve çocuğumu kaybettim. Erol Olçok, Abdullah Olçok ve diğer şehitlerimiz başlarını belki toprağa koydular ama bizim de başımızı göğe erdirdiler. Benim hakkım bu vatana ve ümmete helaldir ” dedi.