Sakarya Abhaz Derneği’nden Ankara çıkarması

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un davetlisi olarak Başkent Ankara’ya bir dizi program gerçekleştiren Apsınra Dans Genç Grubu Öğrencileri; ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Programa; Abhazya Basın Kartı sahibi Gazeteci Necdet Akoğlu’da eşlik etti. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçen Sakarya Abhaz Derneği Kültür Sanat Komisyonu Grubu; burada sırasıyla AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba’yı ziyaret ederek, çeşitli görüşmelerde bulundu. Heyet; TBMM salonunu yakından görme fırsatını da buldu.
 
Uncuoğlu lise öğretmeni Kobaş ile yıllar sonra TBMM’de buluştu

Duygulu anların yaşandığı ziyarette; Sakarya Abhaz Derneği Kültür Sanat Komisyonu üyesi Zerrin Kobaş; lise yıllarından öğrencisi olan AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette; Uncuoğlu’na Sakarya Abhaz Kültür Merkezi hizmet binası hakkında da bilgi verilerek, destek katkı istendi. “Biz Sakarya Milletvekilleri olarak her zaman Sakarya’mız için el eleyiz” diyen Uncuoğlu; “Sakarya Milletvekilleri olarak dernek hizmet binası için ellerimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.



Tuncay Özkan’dan Abhaz gençlere tam bir tarih dersi

Ardından yemeğe geçen heyet; TBMM koridorlarında dolaşırken karşılaştığı CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan eski meclisin tarihsel dokusuyla ve yapımıyla ilgili detaylı bilgiler aktararak; tam bir tarih dersi verdi. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Sakarya’nın Abhaz asıllı milletvekillerinden Engin Özkoç gençlere hitaben; “Sakarya Abhaz Derneği gençleri olarak gerçekleştirdiğiniz ziyaret için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler; geleceğimiz olan gençlerimize, bu sosyal-kültürel-tarihi gezi önemli kazanımlar sağladığına inanıyorum” dedi.