Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve beraberindekilerle bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce sizlere kültür evi için arsa tahsis edeceğimizin müjdesini vermiştik. Bu sözümüzü yerine getireceğimizi ifade etmek isterim. Ayrıca kurulacak kültür evi projesi ile ilgili de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

5 bin üye sayısı

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş, “Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanınması bizim için oldukça önemli. Sakarya’da da yoğun bir Abhaz nüfusu var. Şu an itibariyle 3 bin civarında üye potansiyelimiz var. Bu sayıyı 5 bine çıkarmak istiyoruz. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz desteklerden dolayı da teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yakın ilişkiler içerisindeyiz

Sakarya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile çok iyi ilişkilere sahip olduklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Her kültürden insanın kardeşçe yaşadığı şehrimizde adeta bir kültür mozaiği var. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızla yakın ilişkiler içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte de işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kültür evi

Başkan Toçoğlu, Abhaz Kültür Derneği’ne tahsis edecekleri arsa sözünün arkasında olduklarını söyledi. Toçoğlu, “Bildiğiniz gibi kısa süre önce sizlere kültür evi kurmanız için arsa tahsis edeceğimizin müjdesini vermiştik. Bu sözümüzü yerine getireceğimizi de ifade etmek isterim. Ayrıca kurulacak kültür evi projesi ile ilgili de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.