Ortadoğu’nun kilidi Türkiye’dir Hendek’te Başkanlık Sistemi anlatıldı
 
Konferansa konuşmacı olarak Siyaset Bilimci ve Kanal 24 Yorumcusu Ömer Turan ve Diriliş Postası Gazetesi Yazarı Erem Şentürk, Televizyon Programcısı Kenan Yasan ve Ortadoğu Uzmanı İslam Hukukçusu Nesim Ömeroğlu katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Televizyon Programcısı Kenan Yasan “ Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ilgili konferansları Türkiye genelinde veriyoruz. Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi ile ilgili kafalarınızdaki bir takım sorularınızın ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını tüm dünya kıskanarak izlemektedir Burada gördüğümüz cevher bizleri çok umutlandırıp coşturdu “ Diyerek, konuşmacıları sahneye davet etti.
 
Millet ne derse o olacak

Konferansta ilk olarak Diriliş Postası Gazetesi Yazarı Erem Şentürk söz aldı. Şentürk, Türkiye’nin önünde diğer seçimlerden daha önemli bir seçim olduğunu belirterek “  Bütün sır kendi bakış açınızla bakmaktır. Başkanlık Sistemine de kendi bakış açınızla bakarsanız her şey kendiliğinden çözülür. Millet kimi istiyorsa o kazanır, Türkiye böyle bir ülke oldu. Aslında bu özgürlük değil mi? Ama bundan şikâyet ediliyor. Devlet kimdir, millet kime yetki veriyorsa devlet odur. Başkan, başbakan nasıl olacak,  millet ne diyorsa o olacak. Başbakan mı olacak, parlamento mu olacak, rejim değişikliği mi olacak. Başkanlık sistemi mi gelecek. Millet ne derse o olacak. Başkanlık sistemi, hızlı, manevra kabiliyeti yüksek, batıyla ilişkisi olmayan bu topraklara uygun en iyi yönetim biçimidir “ Dedi. 

Recep Tayip Erdoğan Dünya’da bir amblemdir

Ortadoğu Uzmanı İslam Hukukçusu Nesim Ömeroğlu ise “ Peygamber Efendimizin Veda Hutbesindeki beyanlara dikkat etmemiz gerekir. Eğer biz kendi tarihi köklerimiz, ve geçmişimiz ile irtibat kurmazsak, geçmişimizi tetkik etmezsek bugünü ve yarını anlayamayız. Bizler çok büyük bir medeniyetin insanlarıyız. Biz bir cihan devleti olmak istiyorsak, kendi örfümüze adetimize, kendi doğamıza, tabiatımıza uygun bir medeniyet inşa etmek istiyorsak ve diğer milletlere ve halka yardım elini uzatmak, onları da bulundukları çıkmazlardan kurtarmak istiyorsak bunun yolu bundan geçer. Bugün insanlığın yeni bir önderliğe ihtiyacı vardır. Bu manada Recep Tayip Erdoğan Dünya’da bir amblemdir, bir markadır “ Dedi.

Ortadoğu’nun kilidi Türkiye’dir

Siyaset Bilimci ve Kanal 24 Yorumcusu Ömer Turan da konuşmasında “ İçinde yaşadığımız coğrafya sıradan bir coğrafya değildir. Dünya’nın en önemli coğrafyasında yaşıyoruz.  Ortadoğu’nun kilidi Türkiye’dir. Siyasi geçmişimiz ve mevcut yaşadıklarımız ortada. Başkanlık sistemiyle beraber Türkiye zaten bağımsız olma noktasında önemli bir eşiğe gelmiş olacak. 200 yıldan sonra ilk defa tam manasıyla bağımsız olabileceğiz. Başkanlık sistemine geçildikten sonra önceden yaşanan koalisyonlar dönemi de kapanmış olacak. Başkanlık sistemi Erdoğan’ın ve AK Parti’nin değil, Türkiye’nin davasıdır. Bizim hiçbir ulusal markamız yok, ama bir markamız var ki, hiçbir şeyle özdeşleşmez. O markamız da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yaşadığımız coğrafyanın Dünya hâkimiyetine giden yol olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Türkiye’nin bağımsız bir konuma gelebilmesi için sistemin değişmesi gerekiyor  “ Dedi.