Her yıl Türkiye'de yaşayan Abhazlar 3 Kasım'ı Diaspora Şehitlerini Anma Günü ilan ederek her yıl 3 kasım tarihinde Hendek ilçesi Soğuksu Köyünde bulunan Efkan ÇAĞLI SIBA nın kabri başında düzenlenen etkinlikle kabri başında dualarla anıldı.

Anma Etkinliklerine Türkiye nin çok çeşitli bölgelerinde yer alan Abhazlar Hendek Soğuksu Köyünde adeta akın ettiği etkinlik Hendek Soğuksu köyünde yer alan Efkan ÇAĞLI SIBA nın kabri başında düzenlenen anma törenleri saat 13:00 de başladı.

Efkan ÇAĞLI SIBA nın kabri başına çiçeklerin burakılmasıyla başlayan anma törenlerinde 21 yıl önceye gidilerek o günün ve bu günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapılmasıyla devam etti.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Abhazya işgalinde şehit olan silah arkadaşları ve Efkan ÇAĞLI SIBA' nın ruhuna atfen mevlit okutuldu, dualar edilerek devam eden törende, Hendek Soğuksu köyü büyükleri ve katılımcılar, günün anlam ve önemini içeren konuşmalar düzenlenlenmesiyle programın ikinci yarısı olan Hendek Kafkas Kültür derneğinde yemek ikramıyla sürdü.

Ardın dan Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda devam eden programa ; . Abhazya gazileri Ahmet Akoy, Alper Abgınba, Erhan çloha ve Yalçın baze 'nin konuşmacı olarak katıldığı program gazilerin konuşmalarıyla devam ederek son buldu.