Hendek Belediyesi tarafından yapılan 3D sinema salonu 13 Nisan 2012 Cuma günü “TİTANİC” filmiyle start alıyor. Hendek Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yer alan 3D sinema salonunun açılmasıyla Hendek İlçesi’nde sinema salonu ikiye yükseldi. 


140 koltuk

140 koltuk kapasiteli olan yeni sinema salon ses sistemi ve donanımları Dolby dijital sinema server set 3 TB DSS 200, Dolby dijital THX ses işlemcisi CP 750, Amerikan A. M1624FX 16 kanal ses mikseri, 3 adet Amerikan A. VLP-1500 Power anfi, 3 adet BL JRX118 S subbas kabin, 8 adet prima DC8C8 hoporlör, TORQUE Q 4300 amplifikatör donanımlı ses sisteminden oluşuyor. 

Son teknoloji

En son teknoloji ile donatılan 3D Sinema salonunun görüntü sistemi de Christie LX605  projeksiyon cihazı, 5M *3.75 mt görüntü perdesi, NEC NC 3D 3 boyutlu sinema görüntü sistemi ve Future FK 100 3D Turknkey sistemden oluşuyor. Hendek Gençlik Merkezi’nin en üst katında yer alan sinema salonu ayrıca teras kafesi ile de sinema müşterilerine hizmet verecek. 

Hendek’te 3 salon

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendekliler’i yeni bir salonlae buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “ ‘Hendekliler her şeyin en güzeline layıktır.’ Diyerek çıktığımız 13 yıllık yolculukta halkımızı bir çok hizmetle buluşturduk. Şimdi yeni hizmetle daha buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk seçildiğim dönem 1999 yılında 250 koltuklu Rasimpaşa Sinema Salonu’nu yapmıştık. İkinci dönemim de yani 2004 yılında 300 koltuklu Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nu yaptık. Bu dönemde de 140 koltuklu Hendek Gençlik Merkezi 3D Sinema Salonu’nu Hendekliler’in hizmetine sunuyoruz”dedi.

Belediyecilik, çöp toplamak değil

Belediyeciliği hiçbir zaman yol, su, kanal çalışması veya çöp toplamak olarak görmediklerini söyleyen Başkan İnci, belediyelerin her alanda olması gerektiğine inanarak çalıştıklarını söyledi. Başkan Ali İnci, halkın sosyal ihtiyaçlarının da diğer hizmetler kadar önemli olduğunu ifade ederek Hendek Gençlik Merkezi’nin içerisinde yer alan yüzme havuzu, bowling salonu, kafeterya, düğün salonu, bilardo salonunun bunu önemli ölçüde karşılayacağını söyledi.