Hendek’e Heykel Atelyesi 

Hendek Belediyesi Sanat Merkezi (HESMEK) ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim kursuna katılanların ilk sergi heyecanı görülmeye değerdi.

120 resim sergileniyor
Hendek Belediyesi Sanat Merkezi ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Resim Öğretmeni Adem Bulut’un nezaretinde yaklaşık 5 aydır çalışma yapan 20 yeni ressam adayının yaptığı çalışmalar Hendek Gençlik Merkezi’nde yapılan açılış programıyla sanatseverlerle buluştu.  Serginin açılışını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Halk Eğitim Müdürü Nilüfer Karaoğlan, Resim Öğretmeni Adem Bulut ve Yeşilyurt eski Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Belediyesi Sanat Merkezi Müdürü Orhan Aydın birlikte yaptı. Katılımın çok yoğun olduğu sergide yaklaşık 50 yağlıboya, 70 pastel ve karakalem tablo sergileniyor. 

Heykel Atelyesi geliyor
Açılışta bir konuşma yapan Resim Öğretmeni Adem Bulut, 14 Nisan’a kadar sanatseverlerin sergiyi gezebileceğini belirterek, “Bu kursumuzun açılmasında Hendek Belediye Başkanımızın büyük katkıları var. Ben daha önce Ağrı, Erzurum ve İstanbul illerinde bu faaliyette bulundum. Ancak hiçbir kurumdan destek görmedim. Hendek’te sanat faaliyetlerine verdiği desteklerle yüzlerce kursiyerle buluşuyoruz.  Kursiyerler hiçbir ücret ödemeden bu kurslardan faydalanıyorlar. Bundan sonraki hedefimiz Hendek’te bir Heykel Atelyesi açmak.  Bunu Başkanımızla paylaştık, önümüzdeki yıl bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımıza katılmak isteyen her yaş grubuna kapımız sonuna kadar açık.” dedi. 




17 dalda sanat kursu
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de belediye bünyesinde 13 yıldır çeşitli dallarda sanatsal faaliyetlerde bulunulduğunu bunları bu yıl Hendek Belediyesi Sanat Merkezi (HESMEK) adı altında topladıklarını belirterek, “Şu anda 17 dalda sanat kursumuz var. Bu kurslarımızdan yaklaşık 1100 kursiyerimiz faydalanıyor. Kursiyerlerimizin 5 ayda geldikleri nokta mutluluk verici. Onların eserlerini görmekten gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu eserlerde bizleri daha da şevklendiriyor. İnşallah gelecek yıl her şey daha da güzel olacak.”diye konuştu.  Başkan İnci, daha sonra Resim Öğretmeni Adem Bulut ile birlikte sergiyi gezerek yapılan eserler hakkında tek tek bilgi aldı ve kursiyerleri tebrik etti.