Kutlu doğum 3000 kişiyle kutlandı

Her yıl periyodik olarak kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine Hendek kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek belediye başkanı Ali İnci, Hendek hakimi İbrahim Temur, Çamlıca beldesi belediye başkanı Sinan Baylan, Hendek Müftüsü Şükrü Balkan ile birlikte geceye renk katan misafirlerden Prof Dr. Ahmet Hakkı Turali ve araştırmacı yazar Münir Engin Noyan ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Gecede Türk Tasavvuf Musikisi korosu konser verdi. Konser salonda hazır bulunan yaklaşık 3000 kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hendek ilçe müftüsü Şükrü Balkan; " Kutlu doğum haftası programlarımız her geçen yıl daha fazla katılım ve iştirakle devam ediyor. Bu bizleri gerçekten mutlu ediyor. Bunu sağlayanlarda Allah dostu, peygamber aşkı ile salonları dolduran sizlersiniz."dedi. Müftü Balkan, konuşmasına ilçe kaymakamı Mustafa Ayhan, ilçe belediye başkanı Ali İnci,´ye programa verdikleri maddi ve manevi desteklerden ötürü Engin Noyan hocaya da konuşmacı olarak programa katılmalarından dolayı teşekkür ederek son verdi.

Hendek her şeyin en güzeline layıktır. Din görevlilerimizi tebrik ediyorum

Gecede konuşma yapan Hendek belediye başkanı Ali İnci´de katılımcılara yaptığı konuşmasına katılımcılara ve misafirlere hoş geldiniz diyerek başladı. İnci; " Hendek´li hocalarımız Kuranı kerim yarışmalarına gidiyor birinci oluyor, güzel ezan okumada Türkiye 2. oluyorlar. Burada imamlarımızın ne kadar iyi yetiştirmiş olduklarını gördük. Bu akşam buraya toplanmamıza vesile olan ilçe müftümüzün çalışmalarını, müftülük binası,kuran kursları binalarımız ortada

İmamlarımıza ve yetiştirdikleri çocuklarımıza baktığımızda tek kelime ile mükemmeller bu nedenle kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Tabiî ki kutlu doğum haftası olması münasebeti ile peygamber efendimize hakkıyla ümmet olmayı Allah bizlere nasip etsin. Aramıza İstanbul´dan katılan değerli hocamız Engin Noyan hocamız aramıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum, Hepinizi sevgi saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

Programa emeği geçenleri tebrik ediyorum

Konuşmacı olarak kürsüye gelen Hendek kaymakamı Mustafa Ayhan´da gecede yaptığı konuşmada; "kutlu doğum haftası münasebeti ile sizlerle birlikte olmaktan, ilçe müftülüğümüzün hazırladığı bu güzel geceyi sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. Ayhan , konuşmasına, " hepinizin bildiği gibi tüm ülkede diyanet işleri başkanlığımızın başkanlığında kutlu doğum haftası etkinliklerine ilçemizde de kutlanmasından dolayı müteşekkir olduğumu buradan ifade ediyorum. Dini,mizin önderi, kainatın sevgilisi,bizlere Allah yolunu gösteren ulu peygamberimizin böyle güzel bir programla kutlanması, onun bizlere bahşettiği İslam dini mensupları olarak onu anmak bizlere görev olarak düşmekte. Onun bizlere öğrettiği sevgi ve saygıyı, birlik ve beraberliği, dinimizin gereklerini bir kez daha hatırlıyor ona olan bağlılığımızı, kul olma bilincini buradan hatırlama imkanına sahip oluyoruz. Bu vesilşe ile programa emeği geçenleri kutluyor tebrik ediyorum" dedi.

Alemler, peygamberimizin merhametine muhtaçdır

Geceye İstanbul´dan katılan araştırmacı yazar Engin Noyan hocada gecede konuşmacı olarak yaptığı konuşmada, " İslamın önemine,insanlığın peygamber efendimin merhametine muhtaç olduğuna dikkat çekerek, " müminlerin,

Alçakgönüllü,kafire karşı izzetli olmalarını,Allah yolunda müminlerin "Fi sebilillah" malıyla ve mülküyle cihat etmeleri gerektiğini, kendilerini kınayanların kınamalarından korkmamaları gerektiğini kendine has uslubuyla anlattı. Noyan hoca; günümüz dünyasında yüce peygamberimizin dünyaya zuhur ettiğini düşünelim, acaba bizlerden hoşnut olurmuydu? "diyerek katılımcıların yaşam tarzlarına dikkat etmelerini vurguladı.

Gecede misafir olan Prof Dr. Ahmet Hakkı Turali ve araştırmacı yazar Münir Engin Noyan´a Hendek belediye başkanı Ali İnci ve ilçe kaymakamı Mustafa Ayhan tarafından çiçek takdiminde bulunuldu.