Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun Genel Kurulu Sakarya’da yapıldı…

Genel Kurul’a; Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Devlet Bakanı Beslan Dbar, Abhazya Cumhuriyeti Rusya Büyükelçisi İgor Ahba, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Vadim Haraziya, Güney Osetya Türkiye Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Remzi Yıldırım, Abhaz Parlamenterlerden Dima Gunba, Astamur Logua, Tayfun Ardzınba, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Dünya Abhaz Kongresi Yöneticileri, Abhaz Federasyonu delegeleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Her iki ülkenin milli marşları okunduktan sonra Genel Başkan Atanur Aksoy ve Protokol konuşmaları yapıldı.

Atanur Aksoy yeniden seçildi

Yapılan Kongrede, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Atanur Akhusba güven tazeleyerek, ikinci kez başkanlığa yeniden seçildi. Kongre boyunca yapılan konuşmalarda Abhaz Örgütlenmesi ve önemi ön plana çıkarken, federasyon yeni yönetimine başarılar dilendi. İki yıl süresince yapılan Federasyon faaliyetleri hakkında bilgi veren Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Atanur Aksoy, bu süre içinde örgütlenmeye ağırlık verdiklerini ve Türkiye sınırları içinde nerede Abhaz yaşıyorsa onları bir çatı altında toplamaya kararlı olduklarını belirtti.

Kültür Evi binası ile ilgili bilgi verildi

Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun en çok üye ve delege yapısına sahip olan Sakarya Abhaz Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oral Kobaş (Bganba), genel kurulun toplun beklentilerine yanıt vermesi ve başarılı geçmesi dileğini belirterek konuşmasına başladı. Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun Türkiye’de yaşayan Abhazlar’ın en büyük örgütlü gücü olduğunu ve buna uygun çalışmalar yapması gerektiğini belirten Oral Kobaş; Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinin yapılamaması ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanının gayet insani bir hak olan Türkiye’de yaşayan akrabaları ve soydaşları ile buluşturulamamasının federasyonumuzun bir eksikliği olduğunu ve muhatapları tarafından ciddiye alınmadığının, oyalandığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Oral Kobaş muhataplarımızın bizi ciddiye alacak politikalar üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Oral Kobaş ayrıca Sakarya da gerçekleştirecekleri Kültür Evi binası ile ilgili genel Kurula bilgi vererek binanın en kısa zamanda bitirilmesi için yoğun çaba içinde olduklarını belirtti.