Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüse karşı alınan önlemler devam ediyor. Bu kapsamda belediye otobüslerine sosyal mesafeyi koruma amaçlı bilgilendirme etiketleri yerleştirildi.

Etiketler sayesinde vatandaşlar seyahat esnasında belirtilen oturma planına göre yerleşim alacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüse karşı alınan önlemler devam ediyor. İç İşleri Bakanlığı genelgesi uyarınca toplu taşıma araçları yüzde elli yolcu taşıma kapasite ile sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belediye otobüslerine sosyal mesafeyi korumayı hatırlatıcı bilgilendirme etiketleri yerleştirilirken belediye otobüslerinin led ışıklı bilgilendirme tabelalarında ise ‘Evde Kal Sakarya’ sloganı ile farkındalık çalışması oluşturuldu.

Sosyal farkındalık

Bu bilgilendirme etiketleriyle seyahat esnasında vatandaşlar belirtilen oturma planına göre yerleşim alacak. Sosyal mesafe koruma amaçlı yapılan bu çalışma konusunda Büyükşehir Ulaşım ekipleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından denetimler gerçekleştirilecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dünya genelinde ve Türkiye'de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 ile mücadelede salgından korunmak için zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması büyük önem taşındığının belirttirilerek Sosyal izolasyonu sağlamak için başlatılan çalışmalar kapsamında belediye otobüslerinde sosyal mesafeyi korumayı hatırlatıcı bilgilendirme etiketlerin yerleştirildiği ifade edildi.