RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA


Bütün hamtlar ve övgüler Allah u Teâlâ’ya mahsustur. Kâinat’ın zerresi adedince, Salât ve selam bütün insanlığın Efendisi, Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘e âline ve ashabına olsun…


“Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed”


Değerli okurlarım! Dünya ve ahiret saadetini hedefleyen İslâm dini, toplumun temeli olan aileyi sevgi ve saygıya dayanan bir kurum olarak tanımlamıştır. “Kur’an-ı Kerim’de” dördüncü surenin adı Nisa’dır.Nisa kadınlar demektir.Bu surede daha çok kadından, kadın haklarından, kadınların ictimai yerlerinden, kadınların değerlerinden bahsedilmektedir. İslamda kadının çok önemli bir yeri vardır.Çünkü nesli yetiştiren, ona yön veren kadındır.İnsanlığı eğitecek, ona maya ve şuur verecek ilk yer ana kucağıdır.Şefkatin, merhametin ve ilk mektebin başlangıcı hep anadır.Bundan dolayı Güzeller güzeli (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuştur.


“Cennet anaların ayakları altındadır” İşte kadın, ayağının altına cennet serilecek kadar değerlidir. Erkek kendisine, kadın bütün milletine tesir eder.İyi kadın evinde huzur, mezarında nur fışkırır.Bir neslin, düzgün devam edebilmesinin ilk sebebi kadındır.” Kız anadan görmeyince öğüt almaz diyen” atalarımız kadınların en güzel örnek olduğunu ifade etmişlerdir.Yüce dinimiz Islam kadınlara karşı iyi mumele etmeyi emretmiştir. Hayırlı olanları yad Eden Kainat’ın Efendisi (s.a.v.) şöyle buyurmuştur.


“Müminlerin imanca en mükemmel olanı, ahlakı en iyi olanlarıdır.En hayırlıolanlarınız da kadınlara karşı hayırlı olanlarınızdır.” (Riyazü’s-Salihin) Görülüyor ki, Efendimiz (s.a.v.) kadınlara karşı iyi muamele edilmesini, onlara güzel davranılmasını hayırlılık olarak nitelendiriliyor. İnsanın imanının mükemmelliğini, erkeklerin hayırlı olmalarını, hanımlarına karşı iyi davranmaya bağlamaktadır.Bu derce kıymetli olan kadın, bu kıymetini ancak islamda bulmuştur.İslamdan once hiç bir değeri yoktu.Mal gibi alınır ve satılır, hor görülüdü. Bu vaziyetten kadını islamiyet kurtarmıştır. Kadın kadınlık hüvviyetine ancak İslam’da kavuşmuştur..


”Hz.Ümmü seleme annemiz (r.anha.) Kainat’ın efendisine sordu:” Ya Rsülallah! Dünya kadınlarımı yoksa cennetdeki iri gözlü hurilermi daha üstündür? Efendimiz (s.a.v.) Kumaşın yüzü tersinden üstün olduğu gibi, dünya kadınlarıda cennet kadınlarından üstündür. Cennet kadınlarının güzelliklerini dile getirirken onların birinin dünyaya gelmesi halinde dünyanın misk kokusu ile kaplanacağı, güzelliklerinden güneşin bile ziyasının kaybolacağını dile getirmişti.Böyleyken dünya kadınlarının üstün olduğunu ifade etmesi, ibadetleri sebebiyledir.


Bir kadın efendimize gelerek ya Rasülalllah erkekler cihadda bizi geçti.Bizim cihadımız  yok.Kadının bu sözü üzerine Allah Rasülü (s.a.v.) şöyle buyurdu.”Sizden çocuğa bakan kadın için gündüzleri oruç tutan, geceleri ibadet eden kimsenin ecri vardır.Çocuk dğduğu sıradaki kadının ecrini kimse bilemez.Çocuğu emzirdiği hem emmde kadın için nefsi diriltme sevabı vardır”.(Esbab-I Nüzul.75.) Kadın zayıf yaratılmıştır.Nazik bir bedeni ve ruhu vardır.Onları incitmeden idare etmek gerekir.Kadın dindar ise tatlı dilli ise, artık onun güzelliğini, çirkinliğini aramak fazladır.İyi huylu kadın odur ki kocasının elinden sirkeyi helva gibi yer.Kötü kadın odur ki helvayı yerken suratı sirke satar.


Kadınlarımıza en güzel örnek Peygamberimiz (s.a.v.) in kızı Hz.Fatma annemizdir.


-O elleriyle değirmende un öğütür,


-Lisanıyla Kur’an okur, kalbiyle namazını düşünür.


-Ayaklarıyla Hz. Hasan’ın beşiğini sallar,


 -Gözleriyle de Allah korkusuyla ağlardı.


Ninelerimiz annelerimiz hep böyle idiler..”Ya günümüzün kadınları?


-Elleriyle kağıt oynar, çalgı çalarlar.


-Ağızlarıyla sigara, içki içerler.


-Lisanlarıyla dedikodu, kalpleriyle haset ederler,


-Gözleriyle harama bakarlar.


 İyi kadın güzel kadın, hayırlı kadın Kim? Hükmü Kur’an-I Kerim verir.” “Saliha kadınlar, itaatkardır.Allah’ın kendilerini korumasına karşılık (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar.” (Nisa suresi.34) Namusunu koruyan, kocasına itaat Eden kadın saliha kadındır.Kadınlık çok şerefli bir mevkiidir.Kadınların bu şerefini ayaklar altına alan, kadın vücudunu reklam aracı haline getiren kurum ve kuruluşlar, günümüzde çoğalmıştır. Her yerde kadın istismarı.Motor yağı reklamında kadın, araba reklamında kadın, bıçak reklamında kadın, deterjan reklamında kadın, sakız reklamında kadın, bunların kadınla ilgisi ne?


Bunlar simsarlar, Kadın vücudundan para kazanmak için girişilen reklamlar.Üstelik memlekette kadın haklarını korumak için kurulmuş derneklerde mevcut. “Amma kadın, teşhir aracı olmuş”. Reklam aracı haline gelmiş. O yüksek mevkiinden yerlere atılmış. İşte kadını bu durumdan kurtaracak tek nizam İslam dinidir. Mevla Teala kur’an-ı Kerim’de,


 “Onlar sizin örtüleriniz, siz de onların örtülerisiniz. Onların sizin üzerinizde, sizin de onların üzerinde haklarınız vardır.” (Bakara suresi.187) buyurarak kadının erkekle karşılıklı sorumluluklarını beyan etmiştir. Gerçek huzur mutluluk ve saadet hiç şüphesiz ki Allah ve Rasûlünün emir ve tavsiyelerine uymakla mümkün olacaktır...


       **************************************


Fahri Kâinat efendimiz (s.a.v.) “Harama bakan göz zanidir. Güzel koku sürünerek erkeklerin arasına çıkan kadın da” Buyurmuştur.


“Ebu Hureyre (r.a.) Efendimiz (s.a.v.) kadın elbisesi giyen erkekle, erkek elbisesi giyen kadını lanetlemiştir” demiştir.. (Ebu Davud.) Diğer bir Hadsi şerifte “Allah Rasülü(s.a.v.) Allah’u Teala kendilerini kadınlara benzeten erkeklerle erkelere benzeten kadınlara lanet etmiştir.” Buyurmuştur. (Buhari)
 
“Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed”

- - - - -