SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, İdea Soft İş Ortakları ve İş Geliştirme Müdürü Eray Şentürk, E-Ticaret Eğitmeni ve Genç Müsiad Genel Başkan Danışmanı Emre Metin ile LC Waikiki E-Ticaret Direktörü Salih Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Y Kuşağı e-ticarete ilgili

Etkinliğin ilk oturumunda İdea Soft İş Ortakları ve İş Geliştirme Müdürü Eray Şentürk bir konuşma yaptı. Sosyal kuşaklar hakkında SAÜ’lül öğrencilere bilgiler veren Şentürk, 1980 ve 1999 yılları arasında doğanların Y kuşağı olarak isimlendirildiğini, yüksek özgüvene sahip olan Y kuşağının kırılgan bir psikolojisi olduğunu ve satın alma deneyimlerine çok önem verdiğini söyledi.

Şentürk, “Bu kuşağa ‘en büyük hedefleriniz ne?’ diye sorulduğunda, istatistiklere göre yüzde 86’sı bir ev sahibi olmak istiyor, yüzde 82’si iş yerinde güçlü bir unvanı olmasını istiyor, yüzde 80’i yüksek maaşlı bir işte çalışmak istiyor. Yüzde 75’i ise kendi işini kurmak istiyor. Bu kuşağın en çok harcama yaptığı alanlar hizmetler, sağlık ürünleri, giyim ve elektronik sektörleri. Biz de ağırlıklı olarak bu kuşağa hizmet veriyoruz“ ifadelerini kullandı.

E-ticareti yoğun çalışan insanlar tercih ediyor

İkinci oturumda ise E-Ticaret Eğitmeni ve Genç Müsiad Genel Başkan Danışmanı Emre Metin SAÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere e-ticaret girişimleri konusunda bilgiler veren Metin, e-ticaretin belirli elektronik sistemler üzerinden sanal ya da normal para kullanılarak yapıldığını, kendilerinin de yaklaşık altı yıldır internet üzerinden ticaret yaptıklarını anlattı. Metin, “E-ticareti daha çok plazalarda çalışan insanlar tercih ediyor. İşten yorgun gelip alışveriş yapmaya fırsat bulamayan ve hayatı ev ile iş arasında geçen insanlar, e-ticareti tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

Son oturumda ise LC Waikiki E-Ticaret Direktörü Salih Yılmaz söz aldı. LC Waikiki’nin e-ticaret serüveninden ve e-ticaretin öneminden bahseden Salih Yılmaz, bu konuda tecrübeli olduklarını ve e-ticarete kendi internet sitesinden başlayan ilk firma olduklarını söyledi.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle son buldu