Hendek'te sürdürmekte olduğumuz Haber sitemizde yer alan bazı haberlerin kaldırılacağı google tarafından yasalar çerçevesinde, gelen talepler doğrultusunda kaldırılacağı bildirildi. Gelen bildirimle haberlerin bazılarının kaldırılacağını kamu oyuyla saygıyla paylaşıyoruz.

Buna göre google tarafından tarafımıza yapılan bildirim şu şekildedir

"Yerel yasalar uyarınca Google arama sonuç sayfasından yapılan çıkarma işlemi hakkında bildirim
Türk yasalarına dayalı bir talep sebebiyle Google, sitenizde bulunan bir veya daha fazla sayfayı artık Google arama sonuçlarında gösteremeyecektir. Bu sadece, sayfanızda adı geçen bazı kişilerin isimlerinin aranması sonucu çıkan sonuçlar içindir ve sadece Türkiye’deki Google arama sonuçlarını etkileyecektir. Sizin yapmanız gereken bir işlem bulunmamaktadır.
Bilmenizi isteriz ki:

  • Bu sayfalar arama sonuçlarından tamamen kaldırılmamıştır. Bu sayfalar sadece, bazı isim aramaları sonucunda çıkan Google arama sonuçlarında Türkiye için gösterilmeyecektir. İlgili sayfalar, yerine getirdiğimiz taleplerde belirtilenler dışındaki aramalara ilişkin arama sonuçlarda listelenmeye devam edecektir.
  • Yasal nedenlerden ötürü, Google tarafından alınan yasal talebin detaylarını sizinle paylaşamıyoruz. Söz konusu bildirime ilişkin herhangi bir ek yorum veya açıklama yapmamaktayız.
  • Pek çok durumda, kaldırma işlemine konu aramalar sayfada görünür şekilde belirtilen bir kişinin ismiyle alakalı değildir. Örneğin, söz konusu isim yalnızca yorum bölümünde görünüyor olabilir.

Hendek'te yayınlanan geçmiş haberlerin silinmesi talep ediliyor...