Teknoloji devi Google bir süredir arama motorunda yaptığı yeniliklerle sıkça gündeme geliyor.Artık birçok bilgiyi herhangi bir internet sitesine girme ihtiyacı duymadan alabildiğimiz Google arama sonuçlarında artık en çok karşılaşılan doğal afetlerden biri olan depremle ilgili olarak arama sonuçlarında kart olarak anında bilgi verecek.

Aslında Google daha önceden uygulamalarla deprem verilerini kullanıcıların bilgisine sunuyordu ancak çoğu kullanıcı bu tür uygulamaları telefonunda barındırmadığı için deprem gibi doğal afetlerden bilgi alması zorlaşıyordu.Ayrıcs birçok kişi herhangi bir olay yaşadığında Google’dan aram yaptığı için yüzlerce haber sitesi arasında boğularak bir türlü ihtiyaç duyduğu kaynağa erişemiyordu.
 
İşte bu yüzden TechCrunch’ın raporuna göre Google artık arama sonuçlarında depremlerle ilgili olarak deprem bilgilerini gösterecek.Dünya’nın herhangi bir yerinde oaln depremle ilgili Google’ dan bir bilgi alabileceksiniz, tabi ki bunun için verileri çağıran aramalar yapmanız gerekiyor.Örneğin “ yakınımdaki depremler ” dediğinizde çevrenizde gerçekleşen depremlerle ilgili kartlar karşınıza çıkarken “ San Francisco depremi ” dediğinizde San Francisco’ da yaşanan güncel depremlerle ilgili bilgileri karşınıza yani karta aktaracaktır.

Google bu bilgileri çeşitli ajanslardan sağlayacak. Yeni sistemle Google’ ın depremin detayları belli olur olmaz maksimum 30 dk. içinde bu bilgileri paylaşacağı düşünülüyor. Son olarak belirtmemiz gereken detay ise Google bu arama sonuçlarında 2.5 şiddetinin altındaki depremlere yer vermeyecek.